El Barça no pot permetre's el luxe de fitxar estrelles a canvi de grans quantitats de diners. Això és una realitat que tots coneixen, i que Joan Laporta no ha provat d'ocultar en cap moment. Ha estat honest i transparent, i des del primer dia va admetre que la situació econòmica és desastrosa, fins i tot pitjor del que s'esperaven. Per aquesta raó, l'últim estiu van haver de deixar marxar Leo Messi i Antoine Griezmann, per molt dolorós que fos.

I tan sols van poder fer fitxatges a cost zero o mitjançant cessions, com Eric García, Yusuf Demir, Sergio Agüero o Memphis Depay. Esperen que, per al pròxim mercat estival, les coses hagin millorat, i puguin fer algun desemborsament, sobretot, per reforçar l'atac. Però la davantera no és l'única posició que han de millorar, ja que la defensa també preocupa Xavi Hernández. No obstant això, el pla és gastar-se els diners a la parcel·la ofensiva, i per a la rereguarda, apostar per un crack que arribaria gratis. Aquest és César Azpilicueta.

César Azpilicueta

César Azpilicueta/ Agencia

El capità del Chelsea és l'elegit per acabar amb els problemes defensius que hi ha al Camp Nou. No és un reforç galàctic, ja que és  la recta final de la seva carrera, i només és una solució a curt termini. Però aportaria una gran experiència, i ajudaria a matar dos ocells d'un tret. O fins i tot tres, en poder actuar en absolutament totes les posicions: lateral dret, central i lateral esquerre. I tindria un rendiment immediat.

Com ha demostrat aquesta campanya, per molt que ja no estigui al seu millor moment, continua sent un jugador d'absolutes garanties. És molt important per a Thomas Tuchel, i a Stamford Bridge és tot un ídol. Roman Abramovich considera que és un dels futbolistes més importants de la història del club, i per això prepara un comiat amb magnificència. Perquè està decidit que el navarrès se n'anirà el juny, moment exacte en què queda lliure.

Als seus 32 anys, encara no penjarà les botes, i tornarà a La Liga Santander, per jugar en el Barça. Les converses estan avançades, i Laporta obeirà les peticions de Xavi. Es faran amb 'Azpi' de la mateixa manera que el Reial Madrid s'emportarà a Kylian Mbappé: completament gratis.

Azpilicueta ocuparà el lloc de Dani Alves

El gran perjudicat pel desembarcament de l'internacional espanyol serà Dani Alves, que encara no ha pogut fer el seu debut, per a la qual cosa haurà d'esperar fins al mes de gener. La seva tornada al Barça va causar un gran enrenou, però ja van advertir que només seria per uns quants mesos.

Dani Alves Barca EFE

Dani Alves/ EFE

A l'estiu se n'anirà, i el més probable és que posi punt i final a la seva reeixida carrera esportiva, sent el jugador que més títols ha guanyat al llarg de la història. I espera poder sumar-li'n algun més aquesta campanya.

Seria un gran comiat per al brasiler, que deixarà lloc per a Azpilicueta.