No hi ha hagut marxa enrere. La sanció a Pep Guardiola per portar el llaç groc no atura l'entrenador català. Guardiola segueix amb el llaç a la solapa, símbol en record dels presos polítics, en el partit següent després del comunicat de la Federació Anglesa de Futbol (FA) on avisaven el tècnic català de les conseqüències dels seus actes.

La FA afirma que portar el llaç groc no entra dins la normativa d'equipaments i publicitat, i a més és un missatge polític. I així és. Guardiola porta amb orgull de reivindicació un símbol que pretén demanar la llibertat dels presos Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Una final tenyida de groc

Guardiola s'ha reivindicat amb un gest que planta cara la decisió de la Federació Anglesa, i precisament en un dels partits amb més ressò internacional de la temporada. I des dels minuts abans del partit ja s'ha pogut veure l'entrenador català amb un llaç groc en la seva primera gran final amb el Manchester City, a la Carabao Cup, a Wembley, i contra l'Arsenal.

El tècnic de Santpedor anava vestit de negre, amb la seva americana, i un distintiu to de color a la zona del cor. El llaç groc agafa protagonisme en una setmana moguda. No se n'amaga i Guardiola segueix defensant la causa que defensa.

Ha estat la final dels llaços i la final que ha suposat el primer títol amb el Manchester City per al tècnic de Santpedor. Una clara victòria contra l'Arsenal en un partit molt centrat en els possibles gestos extrafutbolístics.

I ell no ha estat l'únic amb el símbol. Després de saber-se la possible sanció, l'afició del Manchester City també s'ha mobilitzat. El CDR de Londres també han repartit 6.000 llaços als afores de l'estadi abans del partit. Al final en aquest mateix duel, des de la graderia, els aficionats citizen també han donat suport al seu entrenador amb llaços i tenyint la grada de color groc.