Pep Guardiola continua treballant per imprimir-li el segell diferencial del seu futbol al Manchester City. I ho fa amb la tranquil·litat que dóna comptar els partits per victòries. Avui, els citizens han tornat a guanyar, aquesta vegada contra el West Ham (3-1). Tres partits i nou punts. Millor inici impossible per a un City que ja lidera la Premier League, empatat a punts amb el Manchester United i el Chelsea.

De la mà d'un Raheem Sterling renascut, el City ha aconseguit superar un West Ham que ha tingut opcions d'emportar-se un punt de l'Etihad Stadium fins l'últim minut. Els citizens han fet la millor primera part de l'era Guardiola. Un futbol atractiu, combinant joc directe i associatiu. Uns futbolistes apàtics amb Pellegrini han recuperat, aquesta temporada, la voracitat i el desig de guanyar.

Amb una pressió alta i molta solidaritat, sobretot entre els davanters, el Manchester City ha encarrilat la victòria en els primers minuts. Amb una gran jugada d'associació, Sterling ha fet el primer al minut 6. El jove extrem ha rematat des de la frontal de l'àrea petita una centrada rasa de Nolito. El gol, 100% Guardiola.

El City no n'ha tingut prou. L'estratègia també és un aspecte que l'entrenador de Sampedor també vol tenir sota control i aquesta tarda li ha donat el segon gol als de Manchester. Fernandinho, amb una rematada de cap al servei d'una falta de De Bruyne ha deixat el partit pràcticament sentenciat al minut 18. Felicitat plena a l'Etihad.

El partit ha marxat al descans 2-0 però el City ha merescut més. Molt més. Però la sort en els últims metres li ha girat l'esquena a Agüero i Nolito. A la segona part, el West Ham ha despertat amb una jugada aïllada. Un cop de cap de Michail Antonio aprofitant una errada en el marcatge del lateral esquerre Gael Clichy. 2-1 i encara faltaven més de 30 minuts pel final.

Als de Guardiola se'ls complicava un partit que hauria d'haver arribat mort al descans. Tot i això, Willy Caballero –titular una altra vegada a la porteria– no ha estat determinant. El partit ha arribat amb 2-1 al minut 90. Aleshores ha tornat a aparèixer el jugador més inspirat per assegurar la victòria. Sterling, en jugada individual, ha fet el tercer coincidint amb el xiulet final.

Guardiola i el City segueixen guanyant i arriben a l'aturada per seleccions amb nou punts en tres partits. El pròxim 10 de setembre, primera gran prova pel projecte del Pep. A Old Trafford, espera José Mourinho amb un United que també està intractable.