L'australià Kaden Groves, del BikeExchange, s'ha imposat aquest dimarts a l'esprint de Perpinyà de la segona etapa de la Volta a Catalunya, després d'un recorregut de 202,4 quilòmetres que ha sortit des de l'Escala. La gran nota negativa de la jornada ha estat l'abandonament de l'australià Richie Porte, segon l'any passat i un dels grans favorits de l'edició actual. L'altra sorpresa del dia ha estat els problemes que ha patit un altre dels favorits, l'anglès Simon Yates, que ha perdut 33 segons després de veure's involucrat en una caiguda a 16 quilòmetres de la meta.

Després de Groves, han arribat a meta l'alemany Phil Bauhaus i el francès Hugo Hofstetter. Gràcies a les bonificacions, el noruec Jonas Iversby Hvideberg li ha arrabassat el lideratge de la general a Michael Matthews, al quial ara avantatja en 1 segon. Després de l'australià apareix Hugo Hofstetter, a 7 segons del nou líder.

Una caiguda talla el pilot

La fuga del dia l'han format tres ciclistes, Joan Bou, Adrià Moreno i Jonas Hvideberg, que han arribat a tenir més de cinc minuts de distància respecte al pilot. L'equip del líder, el Team BikeExchange-Jayco, ha assumit la responsabilitat i ha estirat el grup, a la recerca dels escapats. En el primer port del dia, el Coll de Sa Perafita, la distància ja s'havia reduït a tres minuts i 10 segons, i en el següent, el Coll del Frare, la distància ja era de només un minut i 50 segons.

Finalment, els tres escapats han estat interceptats a 29 quilòmetres del final, ja sense Porte al pilot. La lluita final per l'etapa ha estat entre només 50 ciclistes, ja que la resta han quedat tallats per la caiguda en la qual s'ha vist involucrat Yates, que per sort per als seus interessos ha pogut reduir les distàncies amb temps per no cedir massa en la general. A l'esprint s'ha acabat imposant Kaden Groves.

Arriba la muntanya a la Volta

La tercera jornada de la Volta de Catalunya portarà als ciclistes fins a La Molina, la primera etapa de muntanya, després d'un recorregut de 161,1 quilòmetres en el qual el pilot haurà de superar fins a tres ports de primera categoria, el Mont-Louis, amb un pendent mitjana del 5,6%, la Collada de Toses, amb un pendent mitjà del 3,1%, i la pujada a La Molina, 11,6 quilòmetres amb pendents de fins al 16,2% i amb una mitjana del 4,2%.

Serà l'avantsala de la quarta jornada, la que es pressuposa que pot definir gran part de la classificació final, ja que el pilot anirà des de La Molina fins a Boí Taüll. Per a això, els participants hauran de superar 3 ports de primera categoria més, amb una exigent pujada final a Boí Taüll en la qual s'esperen grans emocions.

Etapa 2: L'Escala-Perpinyà

  Nom Equip Temps
1 Kaden Groves  BikeExchange 4h44'28"
2 Phil Bauhaus  Bahrain m.t.
3 Hugo Hofstetter  Arkea m.t.
4 Ethan Vernon  Quick-Step m.t.
5 Sebastián Molano  UAE m.t.

 

General de la Volta a Catalunya

  Nom Equip Temps
1 Jonas Hvideberg  DSM 8h31'28"
2 Michael Matthews  BikeExchange +1"
3 Hugo Hofstetter  Arkea +7"
4 Mattias Jensen  Trek +11"
5 Sebastián Molano  UAE m.t.

 

Imatge principal: Kraden Groves, després d'arribar primer a la segona etapa de la Volta de Catalunya / EFE