Tercera etapa del Tour de França 2022, i sens dubte, la més plàcida i sense tants sobresalts fins ara, encara que amb alguna caiguda. Però que no hi hagi hagut caos no significa que hagi estat exempta d'emoció, perquè s'han viscut uns últims quilòmetres d'infart i, en aquest context el més ràpid a l'esprint ha estat el neerlandès Dylan Groenewegen.

El valent Cort Nielsen s'emporta premi amb la seva escapada

El corredor de BikeExchange ha creuat la línia de meta per davant del belga Wout Van Aert, que en les tres etapes disputades fins ara ha estat segon, la qual cosa li serveix, de moment, per mantenir el mallot groc que l'acredita com a líder.

L'etapa, que ha recorregut 182 quilòmetres entre les ciutats de Vejle i Sønderborg, ha estat protagonitzada pel local Marcos Cort Nielsen, que s'ha escapat tot just començar la jornada i que ha aconseguit rodar en solitari per la seva terra fins que quedaven 50 quilòmetres per a la meta. Encara que, com és lògic, no li ha donat per lluitar l'etapa, tampoc no era la seva comesa, ja que el danès tenia clarament al cap un altre lideratge, el de la muntanya.

Amb la seva valenta escapada ha aconseguit reforçar el seu mallot de líder de la muntanya perquè ha sumat els punts dels tres ports de quarta categoria que hi havia al recorregut. Amb el treball fet, Cort Nielsen ha deixat pas als protagonistes del tram final de recorregut.

Groenewegen vola en l'esprint final a Sønderborg

Amb l'escamot liderant i encarant els últims metres, els ciclistes del Quickstep semblaven els més ben col·locats, la qual cosa podia fer que Jakobsen repetís triomf d'etapa com en la jornada anterior, encara que a Jakobsen no li han donat les cames i la lluita final se l'ha emportat l'esmentat Groenewegen després d'una progressió meteòrica des de la cinquena posició fins a la primera.

Després d'aquesta etapa, la tercera i última a terra danès, les cames de tots els ciclistes es donaran en descans perquè aquest dilluns vinent no hi haurà etapa i es desplaçaran fins a França, concretament a Dunkerque, on donarà inici la quarta etapa, la primera a territori francès, d'on ja no es mourà fins que el proper dia 24 els Camps Elisis de París coronin el guanyador de l'edició número 109 del Tour de França.

 

Imatge principal: Dylan Groenewegen ha superat Wout Van Aert en un esprint èpic a Sønderborg / Foto: EFE