Amb Messi, Dembélé i Pedri fixos en els plans de Koeman per dirigir l'atac del Barça, l'únic dubte del tècnic holandès les últimes setmanes ha estat si apostar per Griezmann o per Braithwaite. Per galons i per qualitat, tots els camins portaven al francès, però a l'hora de la veritat, sobre el verd, Griezmann continuava sense respondre, sent una ombra del jugador que va brillar amb la samarreta de l'Atlètic de Madrid. Això va portar Koeman a deixar-lo fora de l'onze a Valladolid, on no va jugar ni un minut, i contra l'Eibar, unes suplències que sembla que han començat a donar els seus rèdits.

Griezmann Granada Europa Press

Griezmann, colpejant la pilota acrobàticament / Europa Press

Griezmann recupera la pólvora...

I és que després de la millora notable mostrada per Griezmann al partit de dimecres passat contra l'Athletic Club, en el qual es va veure un jugador més còmode i alegre, aquest dissabte el petit príncep ha fet un pas més endavant. Perquè un dels mals que estaven assetjant Griezmann era la seva enemistat, gairebé inexplicable, amb les xarxes rivals. El 7 blaugrana encadenava 8 partits sense marcar. I ja se sap que els davanters, per molt que aportin al joc, necessiten del gol per viure. I a San Mamés, malgrat la seva bona actuació i l'assistència que li va donar a Messi, a Griezmann li va faltar la cirera, i més després de fallar una altra gran ocasió davant de la porteria rival.

És per això que damunt de la gespa del Nuevo Los Cármenes de Granada s'ha quedat un enorme pes de Griezmann, que als 12 minuts de joc s'ha tret l'espina en una acció de davanter nat. El francès rondava la jugada d'atac del Barça quan, sense que ningú l'esperés, li ha caigut als peus un mal rebuig de Soldado. I Griezmann, amb l'instint que caracteritza els davanters, ha caçat la pilota i l'ha enviat al fons de les xarxes amb un xut sec i ras.

Messi Griezmann Granada EFE

Griezmann i Messi, celebrant el 0-2 de l'argentí / EFE

Com si li acabessin d'insuflar una enorme dosi d'oxigen, el gol ha embalat Griezmann, que a partir d'aquell moment ha semblat un altre, caient a bandes, demanant la pilota, tirant desmarcades, combinant amb els companys... I fruit d'aquesta nova alegria en el seu joc ha arribat el 0-2, obra de Messi, després d'una bona assistència de Griezmann, que com ja va passar a Bilbao ha celebrat amb efusivitat el gol del 10 blaugrana.

...i arrodoneix la golejada amb una gran acció

I la gran actuació de Griezmann ha seguit després del descans, en què el davanter francès ha seguit a un gran nivell, buscant passades entre línies i la porteria del Granada. Finalment, n'ha tingut prou amb una pilota picada de Dembélé a l'interior de l'àrea per inventar-se un control orientat i un xut creuat al fons de les xarxes. Griezmann, ara sí, s'ha atrevit amb una de les seves estrafolàries celebracions. S'acabava d'exaltar per complet. "Les ocasions no m'entraven i ara sembla que va bé. Espero seguir així", ha afirmat el jugador en acabar el partit.

Si a les millores més que notables de Messi, Pedri, Dembélé i De Jong ara s'afegeix Griezmann, potser sí que el Barça de Koeman pot aspirar a fer grans coses en aquest 2021.

Imatge principal: Griezmann, després de marcar en el partit contra el Granada / EFE