Nou desastre del Barça lluny del Camp Nou. Quart partit fora de casa d'aquesta temporada i els blaugrana continuen sense guanyar. L'últim accident ha estat a Granada, el nou líder provisional de la Lliga Santander, que ha derrotat els culers en un partit per a oblidar (2-0).

Dormint a Granada

El Barça sense Messi no funciona, i aquesta vegada l'argentí també ha començat des de la banqueta. I funciona menys quan està lluny del Camp Nou. Encara amb els blaugrana freds, al minut 2 de joc, Azeez ha marcat en una badada general de la defensa del Barça. Junior Firpo, que s'estrenava com a titular, ha perdut la pilota decisiva per donar-li mig gol a l'equip andalús. I en la primera ocasió, primer cop d'efecte.

El Barça ha començat de la pitjor manera possible. El partit de Dortmund va ser un miratge i Ter Stegen ha tornat a encaixar. Malament defensivament, inconsistents al mig del camp i perduts en atac. Un inofensiu Granada, sense gaires arguments, ha plantat cara sense por.

puertas soldado granada efe

Ni Griezmann s'adapta, ni un mig del camp De Jong-Rakitic-Sergi Roberto sap superar línies. El migcampista holandès del Barça ha estat qui més intencions ha posat, però ell sol contra onze rivals és impossible.

Ni amb Messi

Però és que el Barça no ha xutat cap vegada a porteria en els primers 45 minuts. I sense xutar entre els tres pals és impossible guanyar un partit. Per aquest motiu un incrèdul Ernesto Valverde ha hagut de mirar a la banqueta i treure al descans Messi i Ansu Fati.

Un doble canvi que no ha canviat gaire la cara d'un Barça que seguia moix i sense idees. El Granada amb molt poc feia mal i les imprecisions condemnaven un Barça tocat. Fins i tot, Ter Stegen ha estat a punt d'empassar-se un gol. El Barça s'ha difuminat.

Messi Granada Barca EFE

Messi ha generat més joc, ha impulsat l'equip endavant, i Fati ha xutat, per fi, a porteria. L'atreviment del jove blaugrana ha estat la nota més positiva en clau culer dins del nou accident a Granada.

Però al minut 65, just tres minuts després que Arturo Vidal trepitgés la gespa, ha tret a passejar el braç i ha regalat un penal de juvenil. I el Granada, aspirant al liderat de la Lliga, no ha desaprofitat l'ocasió i Vadillo ha enfonsat més el Barça.

Ningú ha sabut reaccionar. I el Granada hauria pogut furgar més en la ferida. Però el partit ha acabat amb derrota blaugrana, amb desil·lusió total, ja sense saber què fer lluny del Camp Nou, i deixant el Granada en una jornada històrica perquè dormirà sent líder de la Lliga Santander.