Tot i que epidemiològicament en algunes comunitats autònomes els casos de coronavirus hagin disminuït, i també les pressions hospitalàries i l'afectació general de la Covid vagi a la baixa, sembla que el món del futbol professional encara trigarà en tornar a la normalitat. José Manuel Rodríguez Uribes, ministre de Cultura i Esport del govern espanyol, ha rebaixat les il·lusions sobre la tornada del públic als estadis aquesta temporada.

Uribes descarta el retorn del públic

"De moment i a curt termini, no hi haurà públic en els estadis de futbol ni de bàsquet. Quan hi hagi garanties i seguretat hi haurà públic. Mentrestant, si no hi ha certesa i segueix existint risc, no serà possible. No es tracta d'un criteri esportiu, sinó sanitari", ha defensat Uribes. I així es fa marxa enrere després que aquesta mateixa setmana el CSD aprovés el retorn dels aficionats a partir del cap de setmana del 8-9 de maig.

"Quan ens diguin que no hi ha risc de fer un partit de futbol amb públic es farà. Aquest ministre feliç que passi, però necessitem garanties", ha afegit Uribes. "Anirem veient què s'ha de fer depenent de com evolucioni la pandèmia", ha conclòs.

Camp Nou porta tancada sense public Barca FC Barcelona

El Camp Nou buit / FC Barcelona

A tot això, segons informa la SER, el Ministeri de Sanitat espanyol ha frenat la proposta del retorn del públic a les grades de la Lliga Santander i la Lliga SmartBank en les últimes setmanes de competició. També passaria el mateix amb el primer nivell del bàsquet. El motiu és la diferent evolució del virus en les diferents comunitats autònomes, fet que provoca que no es pugui aplicar una normativa única en tot l'estat espanyol.

Una situació que es viu ben diferent en l'esport no professional, en el qual ja fa unes setmanes que cada govern autonòmic regula l'entrada del públic als esdeveniments esportius.

Sense públic en el final de Lliga

Així doncs, sembla que la idea dels grans clubs com el cas del Barça de planificar el retorn del públic en les últimes jornades de competició passarà a millor vida. I l'objectiu d'entrar 25.000 aficionats al Camp Nou al partit contra l'Atlètic de Madrid es va difuminant.

Camp Nou buit Barca Madrid Europa Press

El Camp Nou sense públic / EuropaPress

El Barça no podrà tenir el suport del seu públic en els partits contra l'Atlètic ni contra el Celta, però tampoc el tindran els rivals en els partits que els queden per jugar lluny de Barcelona. I també torna a veure com la il·lusió d'ingressar diners en aquest final de curs s'esvaeix.

Ara bé, veurem si el circ del futbol té canvis inesperats en els propers dies i si ara es tornen a desdir i recuperen l'opció de tornar a deixar entrar aficionats.

 

Imatge principal: Tres aficionats del Barça en la prèvia d'un partit al Camp Nou / EFE

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat