El conseller català d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, s'ha compromès a fer tot el possible des del Govern perquè el Circuit de Barcelona-Catalunya continuï com a seu fixa de la Fórmula 1. A més, ha avançat la seva intenció de negociar contractes a més llarg termini quan se superi la pandèmia.

Catalunya ha de continuar a la Fórmula 1

Durant la presentació del Fórmula 1 Aramco Gran Premi d'Espanya 2021, que se celebrarà sense públic a les instal·lacions de Montmeló del 7 al 9 de maig, Tremosa ha afirmat que "el Govern donarà tot el seu suport perquè la Fórmula 1 continuï al Circuit de Barcelona-Catalunya" i que el seu interès és mantenir-lo com a seu fixa del calendari automobilístic. Segons la seva opinió, "si surts del calendari no saps quan podràs entrar de nou: cada vegada hi ha més ciutats, regions i països que saben l'extraordinari impacte i potencial que té un esdeveniment d'aquestes característiques".

En aquesta línia, el conseller ha assenyalat que cal aprofitar la celebració del 30è aniversari d'aquesta instal·lació esportiva per "continuar mantenint una posició privilegiada" i "mantenir Barcelona com una cita fixa en el calendari". En aquest context, vol negociar "contractes de més llarg termini quan la situació es normalitzi". Tremosa també explica que per cada euro que s'inverteix en el Circuit de Catalunya es genera un retorn al PIB d'entre 7 i 10 euros.

Ramon Tremosa Foto Laura Gómez

Ramon Tremosa durant la presentació del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 / Laura Gómez

Classificació esprint en tres curses del 2021

Encara amb la F1, la Comissió de Fórmula 1 de la FIA ha aprovat per unanimitat l'adopció d'una sessió de classificació a l'esprint en tres grans premis de l'actual Mundial del 2021. Aquestes classificacions a l'esprint seran en dues seus europees i en una no europea.

"El format està dissenyat per augmentar l'acció en pista i atraure els aficionats d'una forma innovadora. També s'aconsegueix l'equilibri adequat per recompensar els pilots i els equips pels seus mèrits i, alhora, donar a altres l'oportunitat de lluitar el dissabte per augmentar les seves possibilitats diumenge", informa l'organització del campionat.

Així, els divendres hi haurà una sessió de classificació després dels primers entrenaments lliures que determinarà la graella per a la sessió de classificació esprint de dissabte. Els resultats de la sessió de classificació esprint de dissabte determinaran la graella de sortida de la cursa de diumenge. I els tres primers classificats en la sessió de classificació esprint de dissabte rebran 3, 2 i 1 punts.

 

Imatge principal: Moment de la presentació del Gran Premi de Fórmula 1 que es disputa a Montmeló / Laura Gómez