L'Espanyol crida victòria per primer cop aquesta temporada. Un gol de Martin Braithwaite el dia del seu debut ha servit per donar el triomf als pericos davant l'Athletic Club a San Mamés (0-1). L'equip blanc-i-blau ha jugat de tu a tu a la segona part, després d'una primera en què s'ha vist superat per un Bilbao que partia com l'evident favorit d'aquest xoc.

Domini bilbaí en una primera part encallada

L'Espanyol ha començat el partit sense idees. Entre l'espasa i la paret, l'equip barceloní s'ha vist superat des del principi per un Athletic Club que buscava més la pressió a camp rival i el gol que trenqués el partit. El conjunt de Valverde, però, no ha sabut aprofitar bé les ofensives dels germans Williams a una porteria defensada per Álvaro Fernández, donada la sanció de Lecomte per la vermella que va rebre durant el partit contra el Reial Madrid, en què l'Espanyol va perdre 1-3. Diego Martínez es desesperava des de la banqueta amb els seus jugadors, que no complien amb el que demanava el seu tècnic.

Els blanc-i-blaus s'han apropat més a l'àrea rival en els últims compassos del primer temps. La defensa basca, però, ha estat molt ferma durant els primers 45 minuts. Iñaki Williams hauria gaudit de l'ocasió més clara abans de marxar als vestidors, al minut 44 (en què Óscar Gil l'ha destorbat i l'atacant no ha pogut convertir la centrada en una bona rematada), si no fos perquè Berenguer ha enviat una ceba potentíssima al travesser just abans del xiulet del descans.

Iñaki Williams cabezazo Oscar Gil Athletic Club Espanyol / Foto: EFE
Iñaki Williams prova un cop de cap, obstaculitzat per Óscar Gil / Foto: EFE

L'Espanyol mostra la seva millor versió i guanya

A la segona part l'equip de Diego Martínez ha sortit amb més atreviment. Feia la sensació que l'Espanyol havia de reaccionar, no perquè fos perdent, ja que hem viscut un primer temps sense gols, però el pla del cos tècnic blanc-i-blau no ha funcionat als primers 45 minuts. L'empat a zero ha estat gràcies al desencert d'un Athletic que ho ha intentat molt més que l'equip català.

Un Espanyol més valent i l'entrada de Keidi Bare (qui malauradament ha sortit lesionat al minut 60) han equilibrat un xoc que estava decantat cap a l'equip basc. El bloc local, però, no ha trigat gaire a tornar a controlar el partit, després d'uns bons minuts dels catalans. Finalment, en una segona part millor que la primera, l'Espanyol ha assolit fer l'únic gol del partit al minut 83, de la mà de Martin Braithwaite, clau en el seu debut blanc-i-blau

Martin Braithwaite Athletic Club Espanyol Raul Garcia Vesga / Foto: EFE
L'exblaugrana Martin Braithwaite, autor de l'únic gol del partit / Foto: EFE

Després d'aquest triomf, l'Espanyol suma 4 punts de 12 possibles a les primeres quatre jornades de Lliga, i l'Athletic de Bilbao en té 7. El següent compromís de l'equip de Diego Martínez serà una prova de foc davant un altre equip necessitat de punts: el Sevilla. D'altra banda, l'Athletic visitarà l'Elx a la propera jornada.