El Girona no ha pogut esmicolar la defensa del Tenerife (0-0) que s'ha plantat a Montilivi amb la idea de tornar a les Canàries sense encaixar gol i ho ha aconseguit. Els catalans han dominat el partit, amb gairebé un 70% de possessió, però sense gols en el partit d'anada, l'última plaça d'ascens a Primera es decidirà a la tornada.

Domini inicial sense ocasions

Per tercera vegada seguida, el Girona s'ha vist a 180 minuts de l'ascens a la Primera Divisió. En les últimes dues temporades, el final a Montilivi va ser molt cruel i l'Elx i el Rayo Vallecano van celebrar els seus respectius ascensos a territori gironí, i cap de les persones que ha omplert el feu del Girona volia pensar-hi. La part positiva, avui era el partit d'anada, i no el de tornada.

Ivan Martin Girona Tenerife EFE
Ivan Martín ha estat dels més actius a la primera part / EFE

Amb aquests condicionants, els de Míchel han començat el partit amb la clara intenció de ser dominadors del joc, i sotmetre un Tenerife que aguantava sense pressa al seu camp. Així, les primeres arribades només eren dels blanc-i-vermells, amb un Arnau Martínez molt profund per banda dreta, però sense trobar Stuani, avui titular, després de ser l'heroi, un cop més, a Ipurúa.

Tot i que l'única sensació de perill era sobre els dominis de Soriano, ha fet falta esperar 39 minuts perquè arribés la primera ocasió clara del partit. La passada filtrada d'Aleix Garcia per la incursió de Baena ha estat perfecta, però la definició del futbolista cedit pel Vila-real al Girona no ha estat a l'alçada, i ha silenciat un Montilivi que ja escalfava les cordes vocals per celebrar l'1-0. El Tenerife també ha tingut la seva abans del descans, però un Enric Gallego poc resolutiu s'ha fet un embolic i ha acabat perdonant.

Tot es decidirà a Tenerife

A la represa, el defensa José León, del Tenerife, ha estat a punt de fer-li la feina al Girona, però Soriano ha evitat l'autogol que hauria aplanat molt el camí, almenys, pel partit d'avui. Els primers minuts no han tingut massa control, i això ha propiciat que en una jugada on la defensa del Girona ha quedat molt descompensada, el Tenerife hauria pogut marcar.

Aficion Girona final play off ascenso EFE
Montilivi, ple de gom a gom, no ha pogut celebrar una victòria / EFE

Mollejo ha conduït un contraatac amb superioritat però l'extrem s'ha confiat, i quan ha xutat ha aparegut providencial el peu de Pol Lozano. Els minuts seguien passant i es començava a instal·lar la idea que tots dos entrenadors tenien molt present que el d'avui no havia de ser el partit decisiu.

A uns 10 minuts pel final, tant Míchel com Ramis han mogut la banqueta per trobar un gol que semblava molt lluny d'arribar. I, en efecte, no ha arribat. En gran part, perquè Soriano ha evitat un golàs d'Aleix García de falta directa poc abans d'un temps afegit on, tot i els nervis per ambdós costats, no s'ha mogut el marcador. Amb el resultat d'avui, tot queda obert per la tornada, que catalans i canaris disputaran el proper diumenge, dia 19, a partir de les 21:00h al Heliodoro Rodríguez López de Tenerife.

Imatge principal: Pol Lozano intenta marxar, sense èxit, d'un defensa del Tenerife / EFE