El Girona assalta Ipurúa i obra la remuntada a les semifinals del play off d'ascens a la Lliga Santander contra l'Eibar (0-2). Els gironins, gràcies a dos encerts de Borja García i de Christian Stuani al primer minut del partit i de la pròrroga respectivament, es troben a un sol pas d'assolir l'ascens a Primera. L'últim obstacle a superar, el Tenerife.

Celebracion gol Girona play off Eibar EFE
Futbolistes del Girona, celebrant un gol / EFE

Borja García dinamita la semifinal

Després de caure per 0 gols a 1 a Montiliviel Girona necessitava dos gols per capgirar una semifinal que, en cas d'empat, hi hagués hagut pròrroga, però no hagués arribat als penals passant l'Eibar a la final de manera automàtica en quedar millor classificat durant la lliga regular.

I tenint en compte que els gironins havien perdut els tres partits disputats durant la present temporada davant el combinat guipuscoà, els de Míchel han saltat sobre la gespa d'Ipurúa totalment desacomplexats. Tant és així, que al cap de 40 segons del xiulet inicial de Juan Luis Pulido, els catalans ja havien penjat una pilota a l'àrea. I en el consegüent refús, Borja García ha engaltat una canonada que, com Aketxe al partit d'anada, ha perforat l'angle superior esquerre de la porteria. Sigui com sigui, els visitants no han pogut mantenir el frenesí inicial i el partit ha entrat en el seu estadi més combatiu. Amb moltes interrupcions, joc travat al mig del camp i poques ocasions, s'arribaria al descans.

Borja Garcia celebracion gol Girona EFE
Borja Garcia, celebrant el seu gol a Ipurúa / EFE

Juan Carlos i el travesser donen una altra vida al Girona

El ritme ha estat frenètic durant tot el partit, però lluny d’abaixar la intensitat, la tensió del context del matx ha fet que aquesta vagi en augment. Tot i això, els blocs ja no eren tan consistents com en el primer temps, s’han obert espais, i han arribat les oportunitats més clares del partit més enllà del gol inicial de Borja García.

Ho farien de la mà dels homes locals. Al minut 78, la rematada de cap de Blanco Leschuk es trobaria amb el guant d’un Juan Carlos que ha protagonitzat una aturada felina. Més tard, al 87, seria Stoichkov qui es quedaria a centímetres de certificar l'accés a la final de l'Eibar. En un desajust defensiu dels blanc-i-vermells, el gadità ha rebut en una posició òptima, però el seu xut s'ha estavellat amb el travesser rebotant, posteriorment, sobre la línia de gol.

Stoichkov Eibar play off @sdeibar
Stoichkov, durant la tornada de la semifinal del play off / @sdeibar

L'hora de Christian Stuani

Davant la imperiosa necessitat de capgirar el marcador global de la semifinal del play off, Míchel sorprenia deixant a la banqueta al seu màxim golejador, Christian Stuani. Ho faria per donar la titularitat a un Nahuel Bustos que ha complert amb la seva missió a la perfecció. Sense gaire transcendència en el joc, la mobilitat del davanter argentí ha estat un mal de cap per als centrals armers.

Bustos ha tret de polleguera la defensa tot aplanant el camí d'un Stuani que no ha entrat al partit fins al minut 73. L'home gol del Girona no tindria gaires oportunitats de posar a prova la seva pólvora golejadora, però quan l'ha tinguda, no ha fallat. L'hora de Christian Stuani arribaria al primer minut de la pròrroga. L'uruguaià, de professió caça gols, ha perseguit una prolongació de Juanpe per rematar amb el cap una pilota morta al cor de l'àrea petita.

Celebracion Girona play off EFE
Christian Stuani, celebrant el gol que ha permès al Girona arribar a la final del play off / EFE

L'Eibar buscaria la mateixa sort amb la carta de Fernando Llorente, però el marcador ja no es mouria fins al final. Així doncs, el Girona ja pensa en la final del play off d'ascens a la Lliga Santander on espera el Tenerife. El pròxim dissabte dia 11, la primera entrega de la final serà a Montilivi, essent la tornada a Tenerife el diumenge 19.

Imatge principal: Futbolistes del Girona, celebrant un gol / EFE