El Girona continua de festa. I és que el conjunt de Míchel ha inaugurat el 2024 amb una victòria impressionant contra l'Atlètic de Madrid en el qual, de moment, ha estat el millor partit de la temporada, un encontre amb 7 gols que ha desequilibrat Iván Martín en el temps de descompte, amb un xut màgic que ha entrat per l'escaire. El Girona tanca la primera volta de la Lliga empatat a punts amb el Reial Madrid, es nega a baixar del núvol.

El partit, especialment en la primera meitat, ha estat espectacular, vibrant, digne d'un enfrontament entre dos equips de la zona alta de la classificació. El Girona ha colpejat com és costum en aquesta temporada, amb fogonades per les bandes i una pressió asfixiant. L'Atlètic de Madrid, per la seva part, ha mostrat una gran personalitat, responent als diferents cops que anava rebent, i amb un Morata impressionant que ha desarborat tota la defensa local. Ha estat una oda al futbol, una festa que ha acabat amb el Girona somrient.

Savinho Girona Atlètic de Madrid EFE
Savinho, celebrant el 2-1 en el partit contra l'Atlètic de Madrid / Foto: EFE

Una primera part per emmarcar

La primera part ha estat una oda al futbol ofensiu i despreocupat, per part d'ambdós equips. Tot just començar, Dovbyk ha tingut el primer, però el seu xut ha sortit fora per molt poc. I tot seguit ha arribat l'1-0, en una rosca espectacular de Valery. El Girona havia atropellat l'Atlètic de Madrid en 2 minuts màgics, però el conjunt de Simeone no s'ha deixat intimidar i ha fet un pas endavant. Ha començat a rondar l'àrea de Gazzaniga, fins que Griezmann ha connectat amb Morata, que ha marcat amb un xut creuat (14'). El gol ha fet mal al Girona, que durant uns minuts ha baixat el ritme, però en una recuperació d'Iván Martín ha arribat el 2-1. Oblak ha desviat el xut del migcampista del Girona, però en el rebuig no ha fallat Savinho (26').

Després d'una primera mitja hora frenètica, ambdós equips s'han donat uns minuts de respir, en els quals la intensitat en el centre del camp ha estat la protagonista, però en un córner el Girona ha trobat el 3-1. Centrada d'Aleix Garcia i gol de Blind, arribant al segon pal (39'). Lluny d'ensorrar-se, l'Atlètic de Madrid ha posat una marxa més i en només 2 minuts ha aconseguit 2 gols, ambdós de Morata. El primer ha pujat al marcador, mentre que el segon ha estat anul·lat per un fora de joc mil·limètric.

Girona Atlètic de Madrid EFE
Morata ha aconseguit un 'hattrick' que no ha servit per sumar punts / Foto: EFE

Iván Martín fa embogir Montilivi

L'inici de la segona part ha estat un monòleg de l'Atlètic de Madrid, amb un Álvaro Morata sublim que ha fet estralls en la defensa del Girona. Tot just començar, Gazzaniga ha evitat l'empat, que ha pogut arribar en diverses arribades perilloses dels visitants. Finalment, l'Atlètic ha trobat el premi a la insistència, en una definició deliciosa de Morata, que ha picat la pilota per sobre de Gazzaniga (54').

El Girona no ha abaixat els braços i ha tornat a anar endavant, insatisfet amb l'empat, per demostrar que va amb ganes de fer història. En el minut 62, de fet, Oblak ha evitat el 4-3, en enviar a córner un xut creuat de Dovbyk. L'ocasió ha donat ales al Girona, que de nou ha aconseguit el control del partit, contra un Atlètic de Madrid que ha baixat la seva intensitat. I quan semblava que el 3-3 ja no s'anava a moure del lluminós ha aparegut Iván Martín, que dins de l'àrea s'ha inventat un xut a peu parat que ha entrat per l'escaire. La festa continua.