Després del dur cop que va rebre en el darrer partit de Lliga, en el qual va patir una desfeta en l'últim minut contra el Vila-real, el Girona s'ha refet amb un empat que deixa sensacions agredolces. Positives perquè el partit ha anat de més a menys, negatives perquè els gironins han tingut el gol de la victòria en l'últim minut del temps afegit, a les botes de Joel Roca, que no ha pogut materialitzar una gran jugada coral per sumar un triomf que hagués deixat més obert que mai el somni d'Europa. Sigui com sigui, el resultat ha estat un empat que no ha acabat de satisfer cap equip, i els de Míchel segueixen amb esperances d'allargar el somni europeu fins al final.

Un Girona inofensiu xoca contra Carles Pérez

Sense el Taty Castellanos ni Iago Aspas - els dos màxims golejadors de cada equip - en els onzes titulares, el partit ha començat amb un ritme molt baix. I és que malgrat que en l'aire hi havia molt en joc, cap dels dos equips ha volgut arriscar més del compte. El Celta, que tenia l'oportunitat de certificar de forma matemàtica la seva permanència amb un triomf, no es volia deixar sorprendre per un Girona que havia de demostrar que el somni europeu continuava viu.

Ara bé, en una de les poques ocasions que ens ha deixat la primera part, el Celta ha trobat el somriure. I l'ha trobat quan fa més mal: just abans del descans. Concretament, al minut 41, quan Carles Pérez ha transformat una jugada de Javi Galán per banda esquerra amb un xut creuat que s'ha introduït al fons de la xarxa gironina després de tocar en la cama d'Oriol Romeu. Així doncs, el matx ha marxat al descans amb un 1-0 molt complicat per a l'equip de Míchel.

Celta gol Carles Perez Girona /Foto: EFE
El Celta celebrant el gol de Carles Pérez  /Foto: EFE

Christian Stuani reanima el Girona..

Però la resposta del Girona després del pas pels vestidors ha estat imponent. El conjunt gironí s'ha carregat de valentia i ha inclinat el camp cap a la porteria local, que ha començat a patir l'ímpetu gironí. I aquesta insistència ha obtingut premi al minut 56, quan Viktor Tsyganov ha forçat un penal clar gràcies a un minuciós retall dins de l'àrea. No obstant això, l'alegria gironina ha hagut d'esperar una mica, ja que Stuani ha fallat el penal, topant-se amb una mà prodigiosa d'Ivan Villar. Tanmateix, el VAR ha entrat en acció i ha fet repetir el llançament, puix que un dels jugadors del Celta s'havia avançat de forma clara.

... i Gazzaniga manté viu el somni europeu

I a la segona, Stuani no ha fallat. Xut creuat i l'empat ja lluïa en l'electrònic de Balaídos. El més difícil ja estava fet, i ara ja hi havia llicència per somiar en una victòria i pensar en gran. Quedava encara mitja hora, i a la recambra esperaven jugadors amb gol com Yangel Herrera i Taty Castellanos, que han acabat entrant al minut 54 i 75, respectivament. Així i tot, l'empenta final l'ha tingut el Celta de Vigo, que ha bramat amb dues ocasions clares que ha aturat un estel·lar Gazzaniga, i que ha acabat d'esclatar quan en els darrers deu minuts ha entrat Iago Aspas.

Finalment, però, en els últims 10 minuts de partit, no ha arribat el gol de cap dels dos costats. Ocasions no han faltat, una al cap de Iago Aspas, i l'altra als peus de Joel Roca a la darrera jugada del matx, que ha vist com Ivan Villar treia a col·lació tots els seus reflexos per aturar un xut que anava a dins. Tanmateix, això no ha estat suficient per decantar el partit, i el duel ha acabat amb un empat que deixa les coses molt obertes per a la tan anhelada setena plaça.