El Girona ha derrotat el Rayo Vallecano a Montilivi (2-1) en un partit on Portu ha recuperat el gol. Davant l'absència de Stuani, l'extrem ha assumit la responsabilitat de marcar i ho ha aconseguit després de vuit mesos de sequera, però també s'ha lesionat i ha hagut de ser substituït.

Els d'Eusebio Sacristán, això sí, es retroben amb la victòria després de cinc partits sense guanyar i enfonsen un rival directe al fons de la classificació. A la segona part l'equip blanc-i-vermell ha fet un pas enrere i ho ha pogut pagar car, però els bons minuts de Patrick Roberts han contrarestat el gol de d'Alejandro Gálvez.

Portu assumeix galons

El primer temps ha estat propietat del Girona. A la prèvia, Eusebio deia que volia que l’equip prolongués les sensacions positives del partit d’Anoeta, i el cert és que els seus jugadors no només les han mantingut, si no que les han millorat. A Sant Sebastià l’equip es va mostrar sòlid en defensa però es va quedar molt curt en atac. Contra el Rayo, en canvi, els homes d’Eusebio han demostrat una gran inspiració ofensiva que s’ha traduït en nombroses ocasions de gol.

La baixa de Stuani no ha estat un impediment per llançar-se a buscar l’1-0. De fet, ha estat el seu substitut, el Choco Lozano, qui ho ha provat amb més insistència als primers compassos del partit. L’hondureny, hiperactiu i mòbil a la punta de llança gironina, sembla que guanya la partida a Seydou Doumbia.

Al minut 8 Aday Benítez s’ha ressentit de les seves molèsties musculars i al seu lloc ha entrat Carles Planas, que debutava. La baixa del capità, però, no ha trencat la bona dinàmica de l’equip d’Eusebio. Pere Pons ha assumit galons i ha disposat d’una ocasió molt clara al minut 21, però la seva rematada ha fregat el pal del porter català Alberto García.

portu alberto girona rayo @EE

Qui sí que ha sigut contundent ha estat Portu. El murcià, que feia vuit mesos que no marcava en competició oficial, ha trencat la seva mala ratxa particular per partida doble. Per fer-ho, l’extrem s’ha situat progressivament a la punta d’atac aprofitant l’absència de Stuani. Des d’aquesta posició, primer ha transformat un penal estúpid de Gálvez sobre el Choco, i només set minuts després ha aprofitat una passada de Borja García per fer el segon.

Una victòria molt cara

Semblava que la segona part seguiria la mateixa tònica que la primera quan ha aparegut un factor sorpresa: les lesions. Juanpe Ramírez ha hagut de ser substituït per Pedro Alcalá i Portu, la gran estrella de l’encontre, per Patrick Roberts.

Les baixes han fet molt mal al Girona, que entre els canvis i la pluja s’ha començat a refredar. Amb aquest context, Gálvez s’ha refet del seu error al penal i ha retallat distàncies en un servei de córner. El gol ha despertat vells fantasmes i els d’Eusebio, conscient o inconscientment, han fet un pas enrere.

embarba girona rayo @EFE

L’equip madrileny ha passat a dominar la possessió, però les ocasions s’han repartit entre els dos equips. La més clara dels gironins ha estat per Douglas Luiz, que ha enviat fora per molt poc un xut amb la cama dreta. Al Rayo, Embarba també ha pogut empatar però no ha sabut col·locar l’esfèric al pal llarg. Quan quedaven dos minuts per acabar el partit, i en ple setge madrileny, el Choco s'ha passat de frenada i ha estat expulsat amb vermella directa.

El Girona es retroba amb la victòria després de cinc jornades sense guanyar i, de passada, s’allunya d’un rival directe a la classificació. El triomf, però, s’ha cobrat moltes víctimes. Aday, Juanpe i Portu s’han lesionat i se sumen als tocats Granell i Stuani. La baixa de l'extrem murcià, tenint en compte que per fi s'havia retrobat amb el gol, és més dolorosa que mai.