El Girona ha encaixat aquest dijous una dolorosa derrota contra l'Almeria (3-2) al Juegos Mediterráneos en un partit molt vistós per a l'espectador que ha quedat marcat per 4 minuts desastrosos, del 13' al 17', quan el conjunt local ha marcat dos gols aprofitant dos errors defensius del Girona que han tirat per terra tot el treball del conjunt català. S'hi ha afegit un penal fallat, per Stuani, que poc després s'ha rescabalat transformant-ne un altre, insuficient per arribar a l'empat. Com en altres partits, el conjunt català ha intentat manar amb la pilota, però el rival, amb molt poc, ha estat capaç de generar molt perill i marcar gols.

Ambdós equips arribaven al partit molt necessitats, ja que el Girona només havia sumat 1 punt de 12 de possibles i l'Almeria 3 de 15, la qual cosa els situava a la zona baixa de la classificació. L'Almeria ha agafat una mica d'oxigen, mentre que el Girona segueix en hores molt baixes, buscant la manera de ser més competitiu en una categoria en la qual els errors es paguen molt cars.

Una primera part per oblidar

El Girona ha començat bé el partit. Ha aconseguit la pilota davant d'un Almeria que esperava al darrere, pacient. I el conjunt andalús ha aconseguit el seu objectiu, ja que al minut 13 ha aprofitat un desajust defensiu del Girona per aconseguir l'1-0, en una centrada de Mendes que Leo Baptistao, totalment sol, ha rematat amb el cap al fons de la xarxa. I sense temps de reacció ha arribat el segon, en una jugada grotesca. Fernado ha tret la pilota en llarg que Bernardo ha cedit amb el cap cap enrere. El que el central no sabia és que Juan Carlos havia sortit de l'àrea, la qual cosa ha provocat que Bilal només hagués d'empènyer la pilota.

Sense adonar-se'n, el Girona ja perdia 2-0, un cop molt dur que l'Almeria ha aprofitat per anar-se'n cap a dalt, a la recerca de la sentència. I després d'un xut desviat de Yangel Herrera ha arribat el 3-0, un autèntic golàs d'Embarba, que ha superat a Juan Carlos amb un tret que ha entrat per l'escaire (38').

Girona Almeria / Foto: @GironaFC
Aleix Garcia, desviant una pilota davant de la pressió de Roberstone / Foto: @GironaFC

El Girona es queda amb la mel als llavis

Amb 3-0 i 45 minuts al davant, al Girona no li quedava més remei que sortir a totes al segon temps. I el somni de la remuntada ha ressorgit tot just començar, gràcies a un gol de Riquelme (47'). La distància encara era gran, però el gol ha donat aire al Girona i ha atemorit l'Almeria, que se n'ha anat cap enrere. Els catalans, per la seva part, han continuat atacant. Els espais, és clar, eren invitacions per als locals a sortir al contraatac, i en el minut 51 ha estat a punt d'arribar el 4-1, però Juan Carlos ha desviat la rematada de cap de Robertone.

L'última mitja hora ha estat un monòleg del Girona, encara que el seu domini no s'ha vist traduït en ocasions clares de gol. El partit ha embogit en el minut 77, quan el VAR ha apreciat un penal a favor del Girona que Stuani ha fallat davant d'un Fernardo espectacular. Tres minuts després, l'equip de Míchel ha tingut un altre penal, per una falta clara en el vèrtex de l'àrea. En aquesta ocasió, Stuani no ha fallat (80'). En els últims minuts el Girona ho ha intentat tot per aconseguir l'empat. I ho ha fet, en el minut 97, però el gol de Yangel Herrera ha estat anul·lat per una presumpta falta al porter. L'Almeria surt del descens. El seu lloc ara l'ocupa l'equip de Míchel.