El Girona segueix escalant de la mà de Pep Lluís Martí. Aquest diumenge, el tècnic balear ha aconseguit la seva tercera victòria en quatre partits al capdavant del conjunt gironí davant del Fuenlabrada, que només ha pogut contenir les estrelles locals durant una hora de partit. Borja García, amb passades màgiques, i Cristhian Stuani, golejador per partida doble, han demostrat que són jugadors de Primera i, de passada, han situat el Girona a dos punts de l'ascens directe (2-0).

Primer temps soporífer

La primera part ha estat avorrida. Molt avorrida. Tot i que el partit enfrontava dos conjunts de la part alta, el cert és que durant els primers quaranta-cinc minuts no ha passat gairebé res.

En el seu quart partit al capdavant del Girona, Pep Lluís Martí ha tornat a apostar per un 4-2-3-1 en el qual Stuani, que tornava a l’equip després d’haver viatjat amb l’Uruguai, ha estat la referència en punta. Johan Mojica i Gerard Gumbau, absents a Ponferrada per lesió i sanció, han estat les altres novetats de l’onze.

D’ocasions, però, cap ni una. El Fuenlabrada, la revelació del campionat, ha renunciat a la pilota i, amb totes les línies compactades, ha contingut les internades de Jairo, Mojica i Pablo Maffeo. El Girona té el pressupost més alt de la categoria i jugadors de Primera, però, com amb Unzué, segueix patint quan ha de construir joc.

Borja i Stuani, aposta guanyadora

El segon temps no semblava que hagués d’oferir grans alegries als 8.000 seguidors que aquest diumenge han assistit a Montilivi, però, en el minut 56, Martí ha realitzat un moviment guanyador. El tècnic mallorquí, conscient que el Girona ha de sumar de tres en tres, ha substituït Samu Saiz i Àlex Gallar per Borja García i Jonatan Soriano. L’aposta, per fortuna gironina, li ha sortit bé.

Quatre minuts després d’entrar, el mitjapunta madrileny s’ha inventat una passada picada per a Stuani, que dins de l’àrea s’ha desfet de la defensa del Fuenlabrada amb sang freda i ha anotat el seu 11è gol del curs.

Després del gol, el Girona s'ha limitat a defensar la seva porteria, fet que ha quedat reflectit en el tercer canvi de Martí: Juanpe, un central, per Jairo, un extrem. Amb les línies juntes i les ganes de contraatacar per bandera, el conjunt blanc-i-vermell ha sentenciat el duel en el minut 88, quan Borja ha tornat a dibuixar una assistència magnífica per Soriano, que després ha regalat el gol a Stuani. L’uruguaià, el millor jugador de Segona, es consolida com a pitxitxi de la categoria amb 12 dianes.

Martí ha arribat a Montilivi per instaurar un joc poc vistós però extremadament pragmàtic. Amb la millor plantilla de Segona a les seves mans, l'aposta pot ser guanyadora. Els 10 punts de 12 possibles que ha aconseguit per ara li donen la raó.