El Girona ha fet aquest dissabte un pas de gegant en les seves aspiracions de disputar la pròxima edició de la Champions League en imposar-se a l'Osasuna per 2-0, gràcies als gols de Portu i de Savinho. El partit ha estat marcat per la pluja, que ha caigut amb intensitat i constància, una inclemència que primer ha accelerat la l'encontre, però que a poc a poc ha dificultat el joc d'ambdós equips. Després de perdre contral el Mallorca en l'última jornada, el Girona s'ha refet i ha sumat 3 punts importantíssims, tant per recuperar la segona posició, que divendres li havia arrabassat el Barça, com per allunyar-se de l'Atlètic de Madrid, que ha caigut contra el Cadis, per 2-0.

Amb aquesta victòria, el Girona s'allunya a 12 punts del 5è classificat, l'Athletic Club, que aquest diumenge visita el Las Palmas, una distància important, ja que només queden 10 jornades, 30 punts, per disputar-se. De fet, i encara que sembla complicat, el Girona continua aspirant a guanyar la Lliga, ja que el Reial Madrid, que en aquesta jornada rep el Celta, només l'avantatja en 4 punts. L'objectiu és la zona Champions, però si el Girona aconsegueix encadenar més victòries, mai no se sap.

Girona Osasuna gol Portu EFE
Portu, després de marcar l'1-0 contra l'Osasuna / Foto: EFE

Portu marca la diferència sota la pluja

El partit ha començat amb un ritme trepidant, amb ambdós equips anant cap a dalt, un joc elèctric al qual ha contribuït la pluja, ja que el terreny de joc era molt ràpid. L'Osasuna, com ja va fer el Mallorca en l'última jornada, ha optat per pressionar molt a dalt, per dificultar la sortida de pilota d'un Girona que sempre surt jugant, assumint riscos. En el minut 10, Budimir ha tingut la primera ocasió, encara que després de controlar dins de l'àrea no ha pogut rematar per l'actuació primordial de David López. El Girona, en canvi, no ha desaprofitat la primera que ha tingut, com un equip gran, i en el minut 12 s'ha avançat al marcador després d'una gran assistència de Tsygankov a Portu que el davanter murcià ha convertit en gol amb un xut creuat.

L'1-0 ha variat el panorama del partit, ja que el Girona ha rebaixat una marxa. Els de Míchel han apostat per un futbol control, amb possessions més llargues i més horitzontals, davant d'un Osasuna incapaç de recuperar la pilota amb facilitat. El ritme del joc ha baixat, tant per les intencions del Girona com per l'estat del terreny de joc, que ha anat passant de ser ràpid a ser pesat, per la pluja, que cada vegada queia amb més força. De fet, fins al descans només hi ha hagut una ocasió de gol més, poc abans del minut 45, un xut des de la frontal de Moncayola que ha sortit fora per molt poc.

Girona Osasuna Dovbyk EFE
Dovbyk, protegint la pilota en el Girona-Osasuna / Foto: EFE

Savinho sentencia la victòria

L'Osasuna ha sortit amb molta intensitat en la segona part, conscient que sense pressió avançada tornaria a estar a compte del Girona. Les primeres ocasions, però, han estat per a l'equip de Míchel. En el minut 48, Dovbyk ha disparat fora una bona passada de Tsygankov, i en el minut 58 ha estat el torn de Blind, que en bona posició per marcar ha vist com Herrando s'interposava per enviar la pilota a córner. I molt més clara ha estat la tercera, un llançament des de la cantonada que Dobvyk ha rematat a boca de canó, però s'ha trobat amb un Sergio Herrera espectacular (64').

Amb el pas dels minuts, l'Osasuna ha deixat més espais enrere, després del gran esforç físic dut a terme en un camp espès, el que ha provocat que el Girona se n'anés a buscar el gol de la sentència. Yan Couto ho ha intentat amb un xut fluix, però l'ocasió més clara ha arribat en el minut 82, quan Stuani s'ha quedat sol davant de Sergio Herrera. L'uruguaià, però, no ha conduït bé la pilota i ha acabat disparant molt desviat. Just després, Savinho ha superat Sergio Herrera, però el gol ha estat anul·lat per falta d'Stuani. La decisió ha estat polèmica, però ha acabat en anècdota només un minut després, en el 87', quan Savinho ha tornat a marcar, després d'un cop de taló espectacular d'Aleix Garcia. La Champions League s'apropa a Montilivi.