Aquest dimecres s'ha completat la segona ronda de la Copa del Rei amb resultats dispars per als equips catalans. El Girona i l'Espanyol han aconseguit classificar-se per als setzens de final, on ja participaran els equips que disputen la Supercopa d'Espanya: BarçaReial MadridAtlètic de Madrid i Osasuna. El Terrassa, en canvi, no ha pogut donar la sorpresa i ha caigut contra l'Alabès, que s'ha imposat als egarencs per un curt resultat de 0-1. El pròxim dimarts, 12 de desembre, se celebrarà el sorteig de la següent ronda que es disputarà els dies 5, 6 i 7 de gener. El Barça ja sap que s'enfrontarà a un rival de menor categoria i que no pertanyi a LaLiga Hypermotion. Per tant, els possibles rivals per als de Xavi Hernández seran el Castelló, l'Unionistas Salamanca, el Màlaga, el Lugo i l'Arandina.

Valery Orihuela Girona
Valery, durant l'Oriola-Girona de la Copa del Rei / Foto: Girona FC

Remuntada espectacular del Girona

El Girona s'ha classificat per als setzens de final en golejar l'Oriola per un contundent 2-5. El resultat, però, és enganyós, ja que els de Míchel han hagut de suar de valent contra un rival molt combatiu que ha aconseguit marxar al descans per davant al marcar. El Girona ha sortit amb molta empenta i en el minut 7 ja guanyava per 1-0, gràcies a un gol de Pablo Torre. L'Oriola, però, no ha abaixat els braços i abans d'acabar la primera meitat ha capgirat el marcador, amb gols de Mendinueta i Louis.

Al Girona, doncs, no li ha quedat més remei que anar a totes en la segona meitat, en què ha aconseguit tancar l'Oriola dins de la seva àrea. Els locals han aguantat 20 minuts, fins que Stuani ha fet el 2-2, un gol que ha donat aire als de Míchel, que en mode piconadora han seguit generant ocasions, fins a marcar 3 gols més, d'Stuani, Portu i Valery.

L'Espanyol derrota un rival directe

L'Espanyol rebia a casa un rival directe per a l'ascens a Primera Divisió, el Valladolid. Els blanc-i-blaus van tenir la mala sort al sorteig d'enfrontar-se a un equip de la mateixa categoria, però van aconseguir superar el repte. Dos gols de Jofre abans del descans van encarrilar el partit per al seu equip.

Al segon temps, el Valladolid va intentar retallar distàncies davant d'un Espanyol que estava tranquil amb el seu avantatge. Però un gol d'Isra Sala, gràcies a que el seu xut va tocar en Ramon, va servir als val·lisoletans per ficar-se en el partit quan quedaven menys de 10 minuts pel final. Els de Paulo Pezzolano van llançar-se per l'empat, i després que el porter rival pugés a rematar un córner, Javi Puado va sentenciar el partit al contraatac (3-1).

Jofre Cherta Terrassa CF Alaves / Foto: EFE
Jofre Cherta, jugador del Terrassa, controlant la pilota / Foto: EFE

El Terrassa cau per la mínima

El gran partit per al futbol català era el que es vivia a l'Olímpic de Terrassa entre el Terrassa CF i l'Alabès. Els egarencs van perdre per la mínima. Una pilota que no encertaria a refusar Jordi Palacios acabaria als peus de Xeber Alkain, qui no fallaria en el mà a mà davant el porter, Marcos, i marcaria l'únic gol del partit.

Els locals no van sucumbir davant aquest cop que van rebre als 20 minuts de partit, i van buscar l'empat. A la primera part, una centrada enverinada va servir per espantar els vascos, els quals també van gaudir d'oportunitats per sentenciar el partit que no van aprofitar. Els de Chus Carrillo van fer treballar el porter visitant, Jesús Owono, però no van ser capaços de crear ocasions clares per a empatar. Finalment, el partit va acabar sense sorpreses i el Terrassa es va acomiadar de la Copa entre l'ovació del seu públic. Ara, intentaran mantenir aquestes bones sensacions a la Segona RFEF, on viuen un moment delicat, lluitant per no descendir.