El Girona ha perdut per primera vegada a Montilivi després de ser superat per l'Elx (0-2), un rival teòricament molt inferior. L'equip de Juan Carlos Unzué ha pagat un mal inici i després, tot i que ha comptat amb diverses ocasions per empatar el partit, ha vist com els visitants ampliaven el seu avantatge en una jugada a pilota parada. La derrota deixa tocat el conjunt blanc-i-vermell i també el tècnic navarrès, que, després d'encadenar dues victòries, torna a perdre i demostra que segueix sense trobar la tecla adequada perquè el Girona funcioni.

El Girona, dormit

La Segona Divisió és una categoria molt dura on els errors sovint passen factura, fet que aquest dissabte el Girona ha viscut en primera persona. Sortir al terreny de joc sense la tensió necessària, encara que sigui contra un rival molt inferior com l’Elx, es paga car.

En el minut 5, el conjunt il·licità ha marcat el primer gol del partit gràcies a Iván Sánchez, que ha superat Juan Carlos amb un gran xut amb l’esquerra des de la frontal. La cosa, però, podria haver estat pitjor. El públic de Montilivi i els futbolistes locals encara no havien assimilat la diana de l’Elx quan Yacine Qasmi ha pogut fer el 0-2 després d’una greu errada d’Àlex Granell en la sortida de la pilota. Era el minut 8 i el Girona no reaccionava.

Poc a poc, però, els d’Unzué han aconseguit intimidar el porter català Edgar Badia amb arribades constants. El protagonista de bona part de les accions ha estat Àlex Gallar, que ha pogut marcar en el minut 14, de falta directa, i en tres ocasions en els minuts 30, 34 i 35, però les seves rematades han sortit desviades o han acabat a les mans del porter visitant.

Cristhian Stuani, habilitat per un gran Borja García, i Gerard Gumbau, després de rebre una centrada de Marc Gual, també han pogut marcar, però el marcador no s’ha mogut. El Girona marxava als vestidors mereixent un gol que no arribava.

Ortiz silencia Montilivi

La segona part ha seguit la mateixa tònica que la primera i el Girona ha guanyat terreny a l’Elx progressivament. El golejador dels visitants, Ivan Sánchez, ha tingut una nova ocasió al minut 49, però a partir d’aquest moment els d’Unzué s’han instal·lat en camp contrari.

El tècnic navarrès ha apostat per Brian Oliván, que debutava, i per Samu Sáiz, i les dues peces han dotat el Girona de més profunditat i qualitat tècnica al centre del camp. El lateral català, de fet, ha comptat amb dues ocasions quan s’havia disputat una hora de partit, però no ha sabut definir amb qualitat després d’arribar a l’àrea. La millor oportunitat gironina, però, ha estat per Stuani, que al 68 ha enviat la pilota al pal en una rematada de cap.

Semblava que la diana blanc-i-vermella arribaria tard o d'hora, però aleshores l'Elx ha propinat una plantofada de realitat al Girona i al públic de Montilivi. En un servei de córner, Danilo Ortiz ha rematat amb el cap amb molta comoditat i ha superat Juan Carlos per situar el 0-2 al marcador en el minut 70.

A la desesperada, Unzué ha mogut fitxa i ha substituït Gallar per Jonatan Soriano, però ja era tard. El Girona ha perdut a casa per primer cop a la lliga i ho ha fet, a més, en un moment molt inoportú. Amb la derrota, l'equip se situa en zona de ningú, allunyat del descens però també de les places d'ascens directe, el seu objectiu real.