Montilivi ha acollit aquest dissabte el duel català, corresponent a la 22a jornada de la Lliga Smartbank, entre el Girona i l'Espanyol en un derbi amb ferides obertes que s'ha decantat pel conjunt local (1-0).

Els gironins han sabut aprofitar el derbi per redimir-se de les quatre jornades consecutives de Lliga sense guanyar que encadenava, però guanyant el duel de Copa contra el Cadis. En canvi, els pericos han vist com s'allarga l'agonia, venint de l'eliminació a la Copa contra l'Osasuna.

L'Espanyol, que es volia venjar de la derrota de la primera volta (1-2), s'ha plantat a Montilivi amb l'única baixa de Lluís López i canviant només a un jugador respecte a l'onze del darrer partit de Lliga, donant entrada a Cabrera al lloc de Calero per acompanyar David López en l'eix de centrals. La resta han estat els mateixos jugadors que van jugar a casa contra el Castelló a casa fa 15 dies.

El Girona ha comptat amb les baixes de Juanpe i Luna lesionats, Gerard Gumbau sancionat i Ramón Terrats amb positiu per Covid-19. Francisco ha fet 3 canvis respecte al darrer partit de Lliga al Toralín: Cristóforo, Samu Saiz i Stuani al lloc de Gumbau, Terrats i Sylla.

girona espanyol rcde

Nico Melamed durant una de les moltes ocasions que ha tingut el seu equip / @RCDEspanyol

El Girona aprofita, l'Espanyol perdona

El partit ha començat amb un Espanyol superior, disposat a tancar al Girona al seu propi camp i portant el partit al seu terreny. La primera ocasió clara l'ha tingut al minut 12 mitjançant Puado, que ha xutat per sobre el travesser després de rebre una pilota en profunditat d'Embarba que l'havia deixat sol davant del porter.

El conjunt visitant l'ha tornat a tenir 5 minuts després amb una molt bona rematada amb l'interior del peu esquerre de Nico Melamed que ha desviat Juan Carlos després d'una gran aturada. Un Juan Carlos que ha vist com el seu equip no trobava la manera de frenar els atacs blanc-i-blaus i ha hagut de tornar a aparèixer al minut 20 després d'aturar una rematada massa centrada d'un David López que es trobava sol a dins l'àrea.

Però el Girona ha millorat a partir dels 20 minuts. El partit s'ha obert i al 22 ha disposat de la primera ocasió després d'una centrada d'Aday que ha rebutjat en curt Diego López i que ha pogut aprofitar Samu per disparar, però la pilota s'ha vist frenada per un bosc de cames.

L'Espanyol seguia arribant amb superioritat numèrica, amb una nova gran ocasió d'Embarba que ha topat amb el pal al minut 30. El conjunt de Vicente Moreno ja havia disposat de sis ocasions clares i veia com s'acostava el gol, però al Girona li ha somrigut la fortuna: Pablo Moreno, al minut 41, ha aprofitat el primer llançament entre els tres pals de la primera meitat per avançar als locals. El jove atacant del Girona s'ha filtrat entre la defensa perica i ha aprofitat una bona passada en profunditat de Samu per finalitzar amb l'esquerra i convertint l'1-0 amb el qual s'ha arribat al descans.

girona espanyol lliga gironafc

Pablo Moreno celebrant el seu gol amb Stuani / @GironaFC

Els de Francisco s'aferren a l'1-0

La segona meitat ha començat amb la mateixa dinàmica, amb un Espanyol abocat a l'atac i amb un Girona resistint i patint. Raúl de Tomás ha pogut empatar el partit xutant a porteria buida després d'una sortida en fals de Juan Carlos, però Jordi Calavera l'ha salvat sobre la línia de gol.

L'Espanyol, amb el partit controlat i dominat, s'ha vist impotent i resignat veient com les ocasions no s'aprofitaven: un segon pal després d'una rematada amb el cap de Puado i una aturada de Juan Carlos a una altra rematada, en aquest cas, de Keidi Bare. A l'àrea del Girona s'hi ha viscut  sensació d'inestabilitat defensiva en el joc aeri durant tot el matx.

En clau gironina, el ritme es preveia insostenible, però un Espanyol imprecís ha perdut el control del partit durant els últims 15 minuts i ha vist com el partit es trencava. El Girona ha pogut aprofitar els espais per fer el segon a través de diversos contraatacs, però no ha estat així.

I d'aquesta manera s'ha arribat al final, amb l'Espanyol perdent el fil del partit fruit de les presses i la impossibilitat de ni tan sols poder empatar-lo, amb el fantasma del partit de la primera volta sobrevolant Montilivi. I el guió s'ha repetit, amb un Girona pràctic que ha sabut aprofitar l'acció de Pablo Moreno al darrer tram de la primera meitat per fer un 1-0 que ha defensat en una segona part que se li ha acabat fent llarga davant d'un Espanyol que continua líder de la Segona Divisió. Els de Francisco se situen al setè lloc de la classificació amb 33 punts, a un del play-off.

Imatge principal: Els jugadors del Girona celebrant el gol marcat per Pablo Moreno / @GironaFC