El Girona perd el primer partit de la temporada a Montilivi (0-1). El Celta de Vigo s'ha imposat per la mínima gràcies a un solitari gol de Iago Aspas a la segona meitat, que ha frenat l'eufòria catalana després que el passat dilluns el conjunt gironí sumés la primera victòria a la Lliga Santander.

Igualtat màxima a Montilivi

La jornada 3 ha començat en territori gironí, i s'ha notat des del principi del duel que ningú volia perdre el ritme en una Lliga que serà molt llarga. El Girona volia la pilota, i aquesta era la premissa de l'entrenador Míchel, però el Celta ha estat qui ha dominat el partit des de l'inici. Possessió per als gallecs i lluita constant dels catalans, amb el jove Óscar Ureña com a gran al·licient.

Óscar Ureña Girona Celta / Foto: EFE
Óscar Ureña jugant contra el Celta / Foto: EFE

Però la primera mala notícia per al Girona ha arribat en forma de lesió al minut 11 quan Yangel Herrera, un dels puntals de l'equip català en el seu retorn a Primera Divisió, ha hagut de deixar el seu lloc a Ramón Terrats. I amb el desconcert gironí, Juanpe ha estat a punt de fer-se un autogol que el porter Juan Carlos ha evitat sobre la línia.

Però després dels ensurts inicials i d'una intensitat que ha anat creixent, han arribat les ocasions de gol. Cristhian Stuani ha fet la primera rematada del partit entre els tres pals al minut 21, però ha estat massa innocent. Poc després ha provat sort Miguel Gutiérrez, però el lateral del Girona no ha trobat la porteria rival. Santi Bueno també s'ha apropat, però no ha estat encertat. I l'empat a res amb el qual s'ha arribat al descans ha estat gràcies a Juan Carlos, heroi després de fer grans aturades en els últims minuts del primer temps.

Iago Aspas decideix el partit

I és que el ritme de la primera meitat s'ha reafirmat a la segona. Però Iago Aspas, desaparegut fins aquest inici del segon temps, ha fet acte de presència al minut 49 per aprofitar una passada a l'espai de l'exjugador del Barça Carles Pérez i fer l'únic gol del partit.

Iago Aspas Girona Celta / Foto: EFE
Iago Aspas celebrant el seu gol contra el Girona / Foto: EFE

El Celta ha hagut de fer molt poc per trobar el premi. I el Girona havia de fer molta feina per trobar alguna ocasió de gol. El jove Ureña ha tingut l'empat al minut 55, poc després també David López, però el Girona necessitava més pólvora. I l'entrada de Samu Sáiz i de Reinier Jesús ha sacsejat el partit, però no ha estat suficient. Tampoc ha pogut fer res el nouvingut Javi Hernández ni el jove debutant de 17 anys Jofre Roca.

El Girona ha buscat Stuani a la desesperada en els últims minuts, però no ha trobat el gol ni tan sols cap ocasió clara davant d'un Celta ferm, que ha demostrat més experiència a la màxima categoria del futbol espanyol i que s'ha endut la victòria de Montilivi. El proper repte del Girona serà dissabte de la setmana vinent contra el Mallorca a Son Moix.