El Girona per fi pot celebrar la primera victòria després del seu retorn a la Lliga Santander. Estrena gloriosa a Montilivi contra el Getafe en un partit que ha acabat amb triomf del conjunt català (3-1) després de lluir-se i gràcies als gols de Cristhian Stuani, de Domingos Duarte en pròpia porteria i de Taty Castellanos.

Stuani fa esclatar Montilivi

Després de la primera derrota al camp del València en el redebut a Primera Divisió, les ganes eren màximes a Montilivi. L'estadi del Girona tornava a ser de la categoria d'or del futbol espanyol. I l'equip blanc-i-vermell ha demostrat que volia recompensar els seus aficionats amb la primera victòria en el dia del retorn a casa.

Santi Bueno Borja Mayoral Girona Getafe / Foto: EFE
Santi Bueno imposant-se a Borja Mayoral en defensa / Foto: EFE

El Girona ha començat dominant a plaer, atacant i sense patir en defensa. Rodrigo Riquelme ha tingut la primera gran ocasió als dos minuts de joc. Però tot semblava que anava dirigit a un Cristhian Stuani que ha tornat a liderar l'equip català. El davanter uruguaià ha disposat de l'ocasió més clara al minut 23, però el porter David Soria ha estat providencial per als interessos del Getafe.

El Girona ha tingut la possessió i ha estat l'equip que proposava constantment. El Getafe, totalment replegat al voltant de la seva àrea, només ha volgut passar els minuts i esperar la seva oportunitat. I després d'un gairebé autogol de Yangel Herrera a la mitja hora de joc que podria haver costat molt car al Girona, ha arribat el moment de glòria de l'equip català. I havia de ser Stuani, que al minut 42 ha rematat de volea des de dins l'àrea al fons de la xarxa.

Cristhian Stuani Girona / Foto: EFE
Cristhian Stuani celebrant el seu gol contra el Getafe / Foto: EFE

Polèmica, emoció i golejada del Girona

Però si la il·lusió ha tornat al final del primer temps, a l'inici de la segona meitat s'ha accentuat. Després d'una errada descomunal del porter Soria, la pilota ha rebotat a la cara de Domingos Duarte i el defensa del Getafe s'ha fet un autogol al minut 47.

I poc després ha arribat la polèmica. Primer, l'àrbitre ha xiulat un penal sobre Stuani, però ha rectificat la decisió després de consultar la pantalla del VAR. I dos minuts més tard Enes Ünal ha retallat distàncies, però una nova consulta a la pantalla ha acabat amb el gol del Getafe sent anul·lat. I al minut 64, sentència del Girona després d'una vaselina molt i molt bona de Taty Castellanos per estrenar-se com a golejador amb la samarreta del Girona.

Girona Getafe / Foto: EFE
Els jugadors del Girona celebrant un dels gols contra el Getafe / Foto: EFE

Aleshores han entrat al camp els nous del Girona, tant Javier Hernández com Reinier Jesús, però abans del final ha arribat una mica de patiment gironí. Errada en la sortida de pilota i Ünal, aquesta vegada sí, ha fet el seu gol al minut 73 per posar la por al cos del Girona. I després dels més de 20 minuts restants, amb un llarguíssim afegit de 8 minuts, i amb l'expulsió del visitant Fabrizio Angileri, s'ha confirmat la primera victòria del Girona en el seu retorn a Primera Divisió. I ha hagut de ser a Montilivi. El Girona ara és el 9è classificat de la Lliga Santander amb 3 punts.