La dura derrota del passat cap de setmana al Camp Nou sembla no haver afectat el Girona, que a base de treball, esforç i paciència ha aconseguit una victòria meritòria davant un rival directe com és el Celta de Vigo (1-0). Els gironins caminen amb pas ferm cap a les posicions europees de la Lliga Santander.

Els catalans han superat un combatent Celta, que ha acabat caient degut a l'eficiència i efectivitat del conjunt gironí. El Girona ha demostrat una vegada més el perquè està lluitant a la part alta de la classificació. Portu, de nou, ha estat l'estrella de l'equip.

Portu és la figura més elèctrica

El partit ha començat molt vibrant entre dos conjunts golejadors amb un estil de joc similar. Machín i Unzué aposten per un futbol valent, agosarat, i cap dels dos equips ha decebut en una nit ben freda a Montilivi. Portu i Stuani s'han convertit en un vertader maldecap per la defensa celeste, que amb prou feines podia aturar a una dupla que comença a fer història a la ciutat de Girona.

En els primers compassos del partit el Girona s'ha avançat. Era el minut 14 i l'alegria ha arribat després de culminar una jugada d'estratègia que ha acabat amb Portu rematant dins l'àrea petita, perforant la xarxa de Rubén Blanco i fent esclatar d'èxtasi Montilivi. El davanter murcià del Girona està realitzant una temporada d'escàndol i és el segon màxim golejador de l'equip amb onze gols.

Maxi i Iago Aspas han intentat al llarg de la primera part col·locar les taules al marcador, però una sòlida defensa dirigida per un inspirat Juanpe ha desbaratat tots els intents dels gallecs​ per batre Bono. El conjunt dirigit per Pablo Machín ha seguit atacant la porteria de Rubén, però l'àrbitre ha xiulat el descans sense que cap dels dos equips aconseguís anotar cap gol més.

El Girona resisteix

El descans ha esperonat a un Celta valent que ha intentat per tots els mitjans poder perforar la xarxa defensada per el marroquí Bono, però la bona feina de la defensa gironina ha impedit tots els intents per part dels homes d'Unzué de fer mal. Al minut seixanta Jozabed gairebé es marca en pròpia porta després d'una falta llençada per Maffeo.

A partir d'aquí el Celta ha anat cometent moltes imprecisions en el joc, amb centrades molt passades o pèrdues de pilota en defensa, fet que ha provocat que el Girona tingués bones ocasions per matar el partit. Tot i les oportunitats, Stuani i Portu no han estat encertats.

A quinze minuts pel final Unzué ha decidit fer un doble canvi per intentar esperonar al seu equip, donant entrada a Radoja i Boyé, sense èxit. Els tres centrals del Girona s'han multiplicat per anul·lar qualsevol reacció per part dels atacants de l'equip gallec.

Amb aquesta nova victòria a Montilivi, els homes de Machín se situen a la setena posició amb trenta-set punts, a només dos de les posicions d'Europa League, que limiten el Sevilla. El Celta, per la seva banda, cau fins la novena posició, perdent una oportunitat d'or per assaltar les places europees.