El Girona ha posat el fermall d'or aquest divendres a la millor temporada de la seva història. I ho ha fet amb una exhibició de futbol ofensiu contra el Granada, una golejada espectacular, d'època, 7-0, en la qual els de Míchel, insaciables, han trobat un altre al·licient per seguir competint al màxim nivell. Sense opcions de lluitar pel segon lloc, el nou objectiu ha estat intentar que Dovbyk atrapés Sorloth en la lluita pel pitxitxi. El davanter del Vila-real, que en l'última jornada havia aconseguit un pòquer, avançava l'ucraïnès per 2 gols, per la qual cosa Dovbyk necessita com a mínim un doblet.

L'objectiu de Dovbyk ha empès el Girona a ser una piconadora ofensiva contra un Granada ja descendit que ha fet el que ha pogut, però que s'ha anat desfent, a poc a poc, amb l'afegit que ha hagut de jugar l'última mitja hora amb un jugador menys, per l'expulsió de Pellistri.

Girona EFE
Tsygankov ha marcat dos gols contra el Granada / Foto: EFE

Festival del Girona

El Girona ha començat el partit com és habitual en els seus partits com a local. Els de Míchel han aconseguit el control de la pilota i han començat a tocar, pacientment, a la recerca d'un espai per generar perill. La primera ocasió ha estat per a Yangel Herrera, que s'ha trobat amb un inspirat Marc Martínez (7'). El següent ha estat Aleix García, amb un xut perillós que se n'ha anat fora per molt poc. I després ho ha tornat a intentar Yangel Herrera, que també ha disparat fora.

Finalment, el gol ha arribat en una acció d'estratègia, un córner que ha rematat de cap Eric Garcia (30'). I sense temps perquè reaccionés el Granada, ha arribat el 2-0, en una espectacular jugada col·lectiva que ha acabat amb un centre ras de Miguel Gutiérrez que ha rematat Tsygankov (33'). La victòria semblava sentenciada, per la qual cosa l'objectiu ha passat a ser que Dovbyk marqués un mínim de 2 gols, els que necessitava per empatar a Sorloth. El primer ha arribat just abans del descans, en un penal sobre Portu que el 9 ucraïnès ha transformat en el 3-0.

Girona gol EFE
Dovbyk, després de marcar el seu primer gol contra el Granada / Foto: EFE

Dovbyk aconsegueix l'objectiu de superar Sorloth

I el Girona no ha baixat el peu de l'accelerador en la segona part, que ha començat amb un gol anul·lat a Dovbyk per fora de joc. Poc després, tanmateix, Savinho se n'ha anat per la banda esquerra i ha centrat, ras, perquè Tsygankov aconseguís el 4-0. El Girona ha continuat atacant i en el minut 56 Dovbyk ha tingut el gol que anhelava, però el seu xut ha sortit massa creuat. Per rematar la situació de desesperació del Granada, i amb mitja hora al davant, l'equip visitant que ha quedat amb 10, per l'expulsió de Pellistri.

El tram final ha estat un atac constant del Girona, treballant en conjunt per intentar complir del repte de Dovbyk. I l'ucraïnès ho ha aconseguit, en el minut 75, amb una rematada creuada. Era el 5-0, però s'ha celebrat com si fos el primer. L'ucraïnès acabava d'empatar a Sorloth, pel que necessitava més, així que ha continuat atacant. En el minut 79, Stuani ha marcat el 6-0, després d'una deixada de Dovbyk, que ha trobat el premi a la seva insistència ja en el descompte, en un penal sobre Savinho que l'ucraïnès no ha desaprofitat per marcar el 7-0, el gol que li permetia superar a Sorloth.