El Girona segueix sense guanyar al seu estadi. En el primer partit de la 29a jornada de Lliga, els homes d'Eusebio Sacristán han perdut contra l'Athletic Club (1-2) després d'haver aconseguit el més difícil, és a dir, posar-se per davant en el marcador. El de sempre, Christian Stuani, ha marcat a la primera part, però en la segona dues dianes de Iñaki Williams i Raúl García han capgirat el resultat.

La permanència segueix, per ara, a 9 punts de distància. Ara bé, el Girona seguirà sent una jornada més el pitjor local de la Lliga, i és que no guanya a Montilivi des del mes d'octubre passat.

Stuani ho remata tot

Després de fer un molt bon partit contra el València a Montilivi (2-3) i de superar un rival directe a Leganés (0-2), el Girona ha saltat al terreny de joc amb les idees més clares que mai: 4-3-3 per tenir la pilota, Jonás Ramalho i Raúl García als laterals i Marc Muniesa de pivot defensiu, actuant en la mateixa posició que va ocupar a Butarque.

girona gol efe

El resultat no ha pogut ser més positiu. Tot i que l’Athletic també ha volgut tenir la possessió, els homes d’Eusebio sempre han estat superiors amb l'esfèric als peus.

Només Williams, al minut 20, ha pogut canviar el rumb del parit amb una rematada d’esperó que Gorka –el substitut del lesionat Bono- ha aturat sense problemes. A partir d’aquest moment, Cristhian Stuani i Portu s’han començat a entonar i el Girona ha carburat en busca del primer gol del partit.

Com no podia ser d’una altra manera, aquest ha arribat gràcies al davanter uruguaià, que en el minut 36 ha caçat amb el cap una centrada al cor de l’àrea de Raúl García. L’assistència del lateral gallec no era extraordinària, però Stuani és, sens dubte, el millor matador aeri del campionat. El davanter centre ha sumat la seva 17a diana a la Lliga per seguir ampliant la seva llegenda com a blanc-i-vermell.

Desconnexió total

La trempera de Montilivi, però, ha durat ben poc. Només s'havien disputat set minuts del segon temps quan Williams ha aprofitat una centrada de Yuri al segon pal per empatar el partit amb una rematada amb el cap. Era la segona arribada a porteria dels de Gaizka Garitano.

El gol basc ha congelat l'afició blanc-i-vermella, massa habituada a les desgràcies al seu estadi. Les desgràcies, a més, mai vénen soles. Pràcticament en la següent jugada del partit, el golejador Williams s'ha convertit en assistent i ha regalat una passada excel·lent per Raúl García, que només ha hagut d'empènyer la pilota a la porteria.

borja garcia capa girona athletic club efe

Les dues plantofades basques han obligat a reaccionar a Eusebio, que no ha esperat ni un segon per moure fitxa. El tècnic val·lisoletà ha retirat Marc Muniesa del terreny de joc i ha donat pas a Valery, tota una declaració d'intencions per empatar el partit.

La recepta, però, no ha tingut cap efecte pràctic i l'ex de la Reial Societat ha hagut de tornar a mirar a la banqueta. Quan quedaven 15 minuts de partit ha apostat per Seydou Doumbia, un home poc amic de les gestes, en el lloc de Ramalho. Ningú podrà dir que no ha estat valent.

Potser per la mala ratxa de l'equip a casa o potser per simple inoperància, el Girona no ha gaudit de cap ocasió clara per empatar el partit. Portu, més pendent de l'àrbitre que del partit, i Stuani, desemparat, només han pogut observar com el seu equip, un dia més, tornava a perdre a casa.

El Girona té 34 punts i és en té 9 de marge sobre la salvació, que marca el Celta de Vigo amb 25. La permanència és factible però caldrà lluitar-la i per fer-ho, guanyar a Montilivi hauria de ser indispensable.