El Girona jugarà la gran final de la fase d'ascens a la Primera Divisió. I és que el conjunt de Francisco ha fet bo el 3-0 de Montilivi en el partit de tornada, en el qual l'Almeria ha intentat sense èxit trencar l'excel·lent sistema defensiu dels visitants.

De fet, el conjunt gironí, que està signant un final de temporada espectacular, ni tan sols ha patit per fer-se amb el bitllet per a la gran final, una demostració de la seva superioritat en l'eliminatòria. 

El Girona, un mur infranquejable

El Girona ha començat molt bé el partit i en els primers minuts ha estat a punt de sentenciar definitivament l'eliminatòria amb dues grans ocasions de Sylla. L'Almeria, però, ha reaccionat, i poc després ha estat a punt de marcar Juan Villar.

El conjunt de Francisco, conscient que el temps jugava a favor seu, ha optat per mantenir la pilota, un control que ha començat a posar nerviós el públic local i l'equip de Rubi, cada vegada més conscient de la dificultat de la remuntada després del 3-0 de l'anada.

Juan Carlos evita l'1-0 i desespera l'Almeria

Tot ha pogut canviar en l'inici del segon temps, quan per uns instants ha pujat l'1-0 al marcador després d'una rematada de cap de Samú Costa. Al principi semblava que la pilota havia entrat, però el VAR ha comprovat que Juan Carlos havia evitat el gol per mil·límetres amb una gran intervenció.

El retorn del 0-0 al marcador ha deixat tocat l'Almeria, cada vegada més nerviós, mentre que el Girona ha seguit el seu pla, línies juntes i sortides a l'espai.

I aquesta situació s'ha mantingut fins al xiulet final, fins al punt que els de Francisco han jugat a plaer en els últims instants, podent degustar el passi a la final de la fase d'ascens.

Almeria Girona EFE

Els jugadors de l'Almeria han acabat desesperats davant de la gran defensa del Girona / EFE

L'últim obstacle del Girona per aconseguir l'ascens serà el Leganés o el Rayo Vallecano, que com va fer el conjunt de Francisco va aconseguir una renda de 3-0 al partit d'anada. La Lliga Santander, cada vegada més aprop de tornar a Montilivi.

 

Imatge principal: Enric Franquesa, lluitant una pilota amb Manu Morales / EFE