El Barça acaba amb un nou empat a res a la Lliga Santander després d'un decebedor partit contra el Getafe (0-0) i ja van tres consecutius sense gols culers. Ni gols, ni emoció ni ganes d'un equip blaugrana que segueix generant molts dubtes en el tram final de la temporada. I es confirma que la Lliga no està tan decidida com es pensava.

Una lesió i dos pals per al Barça

El Barça necessitava refer-se després de l'empat contra el Girona, però ha costat molt més de l'esperat. En un sempre complicat Coliseum Alfonso Pérez s'ha demostrat que aquest Barça no millora i no convenç. Però és que ara també pateix més. Ja abans dels cinc minuts de joc, una targeta groga per a l'accelerat Pablo Gavi i una ocasió clara de l'exblaugrana Munir. Tot això per confirmar l'atreviment d'un Getafe que volia deixar les coses clares de bon principi.

Raphinha en el campo del Getafe / Foto: EFE - Sergio Perez
Raphinha disputant una pilota / Foto: EFE - Sergio Perez

I, mentrestant, Xavi Hernández seguia amb els seus experiments degut a les baixes. Alejandro Balde, molt insistent, era l'extrem esquerre, i Sergi Roberto tornava al lateral dret per ubicar Jules Koundé al costat d'Araújo. Jordi Alba, amb confiança renovada, era titular al lateral esquerre. I la resta, els esperats, amb Busquets i Kessié acompanyant Gavi al mig del camp. I Raphinha i Lewandowski completant l'atac culer.

Però aquest Barça va a un altre ritme. Tot i un inici amb dubtes, la primera ocasió clara ha estat al quart d'hora de joc, amb Lewandowski rebent dins l'àrea petita, però adormint-se en el moment de la rematada. I tot això, just abans de la lesió muscular de Sergi Roberto, que ha hagut de deixar el seu lloc a Eric Garcia, que de primeres començava al lateral. Però és que el Getafe seguia avisant i el Barça no feia el gol quan el tenia a tocar. Al minut 25, doble pal, de Raphinha i Balde en la mateixa jugada. I una rematada de cap de Lewandowski entre els tres pals just abans del descans. Anteriorment, ratxes de calma i ratxes d'intensitat en un duel molt obert.

Robert Lewandowski Juan Iglesias Getafe Barça
Robert Lewandowski jugant contra el Getafe / Foto: EFE

La frustració culer contra el Getafe

Però és que el Barça no reaccionava. Lewandowski ho ha provat a la represa, però una altra vegada semblava no tenir el dia. Al Barça li faltava solidesa i més intensitat en totes les zones del camp. No hi havia cap futbolista que semblés voler fer un pas endavant. I ni a pilota aturada perquè Raphinha no és Leo Messi.

I han hagut d'entrar Ansu Fati i Ferran Torres en un canvi ultraofensiu de Xavi Hernández, acumulant fins a quatre davanters. Però tampoc ha funcionat. Ho han intentat Raphinha i Balde de lluny. Però res de res. Ni l'aparició del jove Pablo Torre ha canviat res en els últims minuts.

Ronald Araujo lucha contra rivales en Getafe / Foto: EFE - Sergio Perez
Ronald Araujo lluitant per la possessió / Foto: EFE - Sergio Perez

El Barça s'ha tornat a apagar i ha hagut de conformar-se amb un nou empat a la Lliga. Un segon 0-0 de forma consecutiva que no passava des del 2005. I això és una manera de confirmar que el títol de Lliga no està ni molt menys decidit perquè aquest Barça apàtic és capaç de perdre-ho tot.