El Girona té per objectiu no patir en excés per aconseguir la salvació en la seva tornada a La Liga Santander. Serà complicat repetir la gesta de la temporada 2017-2018, quan gairebé aconsegueixen classificar-se a competicions europees, malgrat ser el seu any de debut en la màxima categoria. Però tenen un as sota la màniga, i que desitgen aprofitar, que és l'enorme influència que té Pere Guardiola, el germà de Pep Guardiola, en el club.

Perquè té molts contactes, i entre ells hi ha el de Joan Laporta, amb qui manté una excel·lent relació. Això es tradueix en la possibilitat de poder incorporar a una gran quantitat de jugadors del Barça en qualitat de préstec, i s'ha especulat amb diversos noms. Encara que el primer sembla que ja està pràcticament tancat, i serà el d'Ez Abde, que estaria resolent els últims detalls per certificar el seu aterratge a Montilivi.

Ez Abde Vila-real Barca EFE
Ez Abde/ EFE

Sense cap dubte, sembla la millor solució possible per a totes les parts. Començant pel mateix futbolista, que s'havia negat a tornar al filial, una cosa que ja va haver d'assumir el mes de gener passat. Venia de tenir certa continuïtat al primer equip, i va sorprendre amb les seves bones actuacions, però l'arribada dels nous fitxatges va provocar que hagués de conformar-se amb jugar a Primera RFEF, una categoria que se li queda molt petita.

I veient que aquesta campanya les coses no anaven a canviar, ha optat per abandonar el Camp Nou, i provar sort en un altre equip on sí que pugui ser important. Això és justament el que li ofereix el Girona, que li assegura ser titular habitual des del primer dia. Xavi Hernández ha aprovat la seva sortida, encara que no el perdran de vista, ja que confien enormement en la progressió de l'internacional marroquí, que pot ser important en un futur.

Abde tenia ofertes de l'estranger, i es va parlar molt seriosament de l'AS Roma de José Mourinho, però finalment ha optat per continuar pertanyent al Barça, i quedar-se a Espanya, per defensar els colors de l'entitat gironina.

Oscar Mingueza rebutja el Girona

En canvi, hi ha un altre descart de Xavi que ha preferit marxar a un altre club, i rebutjar la proposta del Girona, que també s'havia interessat per la seva cessió. Estem parlant de Oscar Mingueza, que estava sentenciat a anar-se'n, doncs no tenia espai, i fins i tot havien amenaçat d'enviar-li a la grada, en cas de negar-se a fer les maletes.

Però el defensa de 23 anys es mostrava més seduït per la proposta del Celta de Vigo, que se l'ha emportat traspassat a canvi d'uns quants milions d'euros.