Segona edició dels premis ESLAND i protagonisme de casa nostra. El periodista i streamer Gerard Romero ha aconseguit fins a dos premis a la gala celebrada a Ciutat de Mèxic, on ha estat un dels grans noms de la jornada, en la qual també ha destacat el nom d'Ibai Llanos. Els ESLAND 2023, els premis dels streamers hispanoparlants creats per TheGrefg, han tornat a tenir un grandíssim èxit.

Gerard Romero i Ibai Llanos, els més guardonats dels ESLAND

A destacar que des del primer premi, el del 'clip de l'any', el protagonisme ha estat català. Gerard Romero ha aconseguit la primera de les estatuetes després de la haka que va deixar al·lucinat el futbolista Luis Suárez. Amb la seva gorra de Jijantes FC (equip de la Kings League), ha demanat gràcies i ha protagonitzat una nova haka històrica amb tot l'Auditori Nacional de Ciutat de Mèxic ple a vessar.

Però això no ha estat tot per a Gerard Romero, ja que també s'ha imposat en la categoria de 'millor cobertura informativa'. El periodista, que també cobreix l'actualitat del Barça, ha rebut aquesta segona distinció en una nit totalment inesperada quan va canviar la ràdio per Twitch fa poc més d'un any.

I com era d'esperar, també ha aconseguit premi Ibai Llanos. L'streamer basc que resideix a Catalunya s'ha imposat a la categoria de 'millor streamer de l'any', però també s'ha endut el premi del 'millor esdeveniment de l'any' gràcies a La Velada el Año II. També cal destacar el premi al 'talk show de l'any' per The Wild Project, creat pel català Jordi Wild.

Protagonisme de la Kings League

Els premis han reconegut grans noms del món de Twitch i YouTube, però també han donat molt protagonisme a la Kings League, la nova competició de Gerard Piqué. Precisament, TheGrefg, el creador de la cerimònia, és el president d'un dels equips, Saiyans FC. I també guanyadors com Gerard Romero (Jijantes FC), Ibai Llanos (Porcinos FC) i Juan Guarnizo (Aniquiladores FC) són presidents de la competició de futbol 7.

Però és que aquí no s'acaba la representació de la Kings League als premis ESLAND, ja que altres presidents de clubs també han estat nominats, encara que no han guanyat premi. Per tant, es confirma que indirectament la Kings League ha aparegut a la gala. I més amb la presència de Gerard Romero, que portava la seva gorra característica de Jijantes FC i ha fet menció en diverses ocasions de la seva comunitat.

Tots els premiats als ESLAND 2023

Premi Guanyador
Clip de l'any Gerard Romero
Fail de l'any Manute
Ball de l'any Carrera
Enuig de l'any Luzu
Jugador eSports de l'any Jelty
Caster de l'any Vicky Palami
Millor cobertura informativa Gerard Romero
Talk show de l'any The Wild Project
Streamer IRL de l'any Kidi
Cançó de l'any Robleis
Vtuber de l'any Zilverk
Roleplayer de l'any JuanSGuarnizo
Millor minisèrie de l'any Squid Craft Games
Esdeveniment de l'any La Velada del Año II
ESLAND Honorífic a la millor trajectòria HolaSoyGermán
Streamer revelació Spreen
Millor sèrie de contingut Dedsafío 2
Streamer de l'any Ibai Llanos