La Kings League continua creixent a passos gegantescos. El nou format enginyat per Gerard Piqué ha impactat de ple en la societat i és un dels entreteniments de tots els diumenges. La fase regular està arribant a la seva fi, ja només queda una jornada, i s'esgotaran les últimes opcions per classificar-se als play-offs.

Aquesta competició ha volgut donar-li la volta al futbol tradicional introduint alguns elements diferents que poden canviar l'esdevenir del partit. Segons explica el seu CEO, Oriol Querol, han "agafat coses dels videojocs com les armes secretes, un concepte que ens assimila més als eSports." Així doncs, l'exfutbolista del FC Barcelona ha creat un joc i l'ha traslladat a la realitat.

Ibai Llanos ensenyant una bufanda de Porcinos / Foto: Kings League
Ibai Llanos ensenyant una bufanda de Porcinos / Foto: Kings League

Un Mundial el 2024

El concepte ha tingut una gran acollida a Espanya, des de l'anunci de la seva creació. Molts eren els escèptics que vaticinaven el fracàs de la nova lliga de Piqué, però el cert és que no deixa de créixer. Ara, l'exfutbolista somia continuar creixent i expandir-se a altres països.

De fet, tal com confirma Querol, des de la segona jornada van començar a "rebre propostes de molts països, serioses i amb socis importants." Aquest fet, va suposar que els creadors d'aquest nou format, haguessin d'adaptar-se ràpid a les circumstàncies i pensar a expandir-se abans del previst.

Carlos Castro celebrandoo un gol del XBUYER TEAM en la Kings League / Foto: Kings League
Carlos Castro celebrant un gol del XBUYER TEAM a la Kings League / Foto: Kings League

Així doncs, el 2024, assegura Querol, "la idea és estar a diversos països", Mèxic i l'Argentina, entre molts d'altres, ja s'han ofert per acollir aquest format al seu territori. I que d'aquesta forma "a la tardor d'aquell mateix any puguin celebrar-se els Mundials amb els millors equips de cada regió". Una idea ambiciosa, però veient la bona acollida que ha tingut, no sembla tan forassenyada.

La Final Four del Spotify Camp Nou

Gràcies a la seva bona relació amb Joan Laporta, Gerard Piqué ha aconseguit emportar-se les finals de la Kings League, ni més ni menys que a l'Spotify Camp Nou. Les finals es disputaran el 26 de març i ja s'han venut més de 70.000 entrades per gaudir en directe de l'espectacle. L'esdeveniment comptarà amb diverses actuacions, al més pur estil Super Bowl. Artistes com Chuty, Bnet, Gazir i Skone realitzaran una batalla de galls. Tiago PZK i Lali actuaran per a tots els assistents.

Gerard Piqué Spursito Oriol Querol / Foto: Kings League
Gerard Piqué Spursito i Oriol Querol, durant una jornada de la Kings League / Foto: Kings League

La mitjana d'edat dels espectadors que segueixen aquest nou format ha "xocat" Oriol Querol. "Respon a una franja major de la qual esperàvem. Hi ha famílies que passen diumenge a la tarda veient els partits junts. A més, hi ha molts països seguint-lo", exposa el CEO. Aquest fet demostra la magnitud del nou projecte de Piqué, que cada vegada creix més.