El FC Andorra ha patit un important daltabaix en les darreres hores. Alains Cabenes, el secretari d'Estat d'Esports i Joventut d'Andorra, ha confirmat aquest dissabte que el club presidit per Gerard Piqué no podrà disputar els partits com a local a l'Estadi Nacional a partir de la pròxima temporada. La decisió ha fet explotar el màxim mandatari del club, que inclús ha amenaçat d'abandonar el Principat amb una piulada incendiària, en la qual ha denunciat la situació.

Piqué: "No ens queda una altra solució que marxar i canviar el nom del club"

"Hem invertit més de 4M d’euros en adequar l’Estadi Nacional perquè la Lliga ens deixi jugar i ara ens feu fora. No hi ha cap instal·lació esportiva a Andorra amb condicions per poder competir l’any que ve. Gràcies per expulsar-nos del país. No ens queda una altra solució que marxar i canviar el nom del club. Felicitats, heu deixat Andorra sense futbol professional", ha assegurat Gerard Piqué en un tweet replicant una notícia del Diari d'Andorra, en la qual s'explica la negativa de part del govern andorrà.

El projecte de l'Andorra rep així un cop dur en les seves inspiracions de consolidar-se com un club recurrent en les competicions professionals de la Lliga. Actualment, l'equip dirigit per Eder Sarabia ocupa la 15a posición de la Segona Divisió, a dos punts de la zona de descens. La temporada anterior, la del debut a la categoria de plata, van estar a punt de classificar-se per als play-offs d'ascens, firmant una temporada molt meritòria. Ho van fer també jugant de local a l'Estadi Nacional. Ara, però, les circumstàncies podrien capgirar el futur d'un club que podria patir inclús un canvi de nom, tal com ha afirmat el seu president.

Un objectiu clar: convertir l'Estadi Nacional en "més polivalent"

La notícia va esclatar el passat 29 de setembre, quan es va conèixer que l'Andorra ja no podria jugar els seus partits com a local a l'Estadi Nacional a partir de la temporada 2024/25, quan finalitzava el conveni actual. Les raons sobre aquesta decisió les ha explicat el secretari de l'Estat d'Esports i Joventut d'Andorra, Alains Cabenes. "El FC Andorra haurà de buscar camp perquè l'Estadi Nacional, en canviar la gespa, no s'adequarà a les condicions que demana la Lliga. Quan s'acabi la competició el juny del 2024 es començarà a fer el canvi de gespa".

El FC Andorra, tras un partido en el Estadi Nacional / Foto: Europa Press
El FC Andorra, després de disputar un partit a l'Estadi Nacional / Foto: Europa Press

Tot això amb la voluntat que "sigui un estadi molt més polivalent i que el puguin fer servir molts més esports", ha afirmat Cabenes. El canvi de rumb que vol impulsar el govern andorrà al seu estadi amb més capacitat obligarà el FC Andorra a replantejar la seva realitat. Piqué ha assegurat que no hi ha estadis al Principat amb la capacitat de poder albergar partits de futbol professional i les incògnites sobre el futur del club ara mateix són infinites.