Hi ha dos vessants en el joc de Gavi. El paradigma d'interior que Xavi Hernández vol que faci mal entre les línies defensives de l'equip rival, i el futbolista que no dubta a l'hora d'arremangar-se i li agrada el contacte. Durant la nit d'aquest dijous, la del Clàssic, el '6' blaugrana va assumir el rol de la seva segona personalitat.

En aquest sentit, també hi ha dos corrents d'opinió sobre la seva manera de fer. La dels aficionats del Barça, que consideren que Gavi és un futbolista intens, treballador i capaç d'oferir el factor físic i agressiu diferencial en un mig del camp culer amb més cervell que cor; i la dels aficionats del Reial Madrid, que no tenen cap dubte que a l'anada de les semifinals de la Copa del Rei, el migcampista andalús hauria d'haver estat expulsat.

Antonio Rudiger Gavi entrada agresiva Real Madrid Barça Copa del Rey
Antonio Rüdiger i Gavi, lluitant per una pilota durant el Reial Madrid - Barça de Copa del Rei / Foto: Europa Press

Gavi, el funambulista del reglament

Certament, Gavi va vorejar la legalitat del reglament en diverses ocasions, però si alguna cosa no es pot negar, és que l'internacional amb la selecció espanyola es mou com peix en l'aigua en partits d'alta tensió. Que a Gavi li agrada anar al fang no és secret per a ningú, però en el Clàssic d'aquest dijous, va quedar assenyalat per fer-ho sense rebre cap càstig en forma de targeta groga.

La primera pugna en què el futbolista blaugrana va poder veure la primera amonestació va ser en una jugada amb Eduardo Camavinga. Ambdós jugadors van disputar una pilota dividida, però el culer va propinar un cop de colze al francès que, no per dissimulat, no significa que no fos intencionat. Gavi va amagar bé les seves intencions d'embrutar aquella jugada, però la no amonestació de Munuera Montero a la seva acció va incendiar el Bernabéu i també les xarxes socials. 

No obstant això, la gota que va fer vessar el got va ser quan el sevillà va tornar a treure a passejar el braç. Ho va fer en una acció en què pressionava Militao, però el brasiler va ser qui va arribar abans a la pilota i Gavi va deixar la seva empremta a la jugada deixant el seu avantbraç al pit del brasiler.

Gavi Militao disputa Real Madrid Barça Copa del Rey / Foto: Europa Press
Gavi i Militao, en una disputa durant el Clàssic de semifinals de Copa del Rei / Foto: Europa Press

Gavi trasbalsa fins i tot Ancelotti

El Santiago Bernabéu va entrar en còlera i, fins i tot, la figura més calmada del madridisme també va fer-ho. Carlo Ancelotti, en vista que el migcampista blaugrana ja havia protagonitzat dues accions mereixedores — segons el seu parer — de targeta groga, va començar a protestar ostensiblement al quart àrbitre. La de Militao, tampoc va ser castigada amb cap amonestació. I així, s'arribarà a una tornada al Camp Nou o la tensió ja està servida.