Setmana complicada a nivell català després de sortir la sentència del procés i primeres reaccions en el món de l'esport. Va reaccionar l'afició del Barça i de l'Eibar en el partit de futbol aquest cap de setmana, també San Mamés, i l'Handbol Gavà però amb polèmica.

Aquest passat cap de setmana l'equip femení de l'Handbol Gavà va disputar partit a Alacant contra el CD Agustinos. Un duel més de la Divisió d'Honor Plata si no fos per la problemàtica política que es va produir.

Algunes jugadores del Gavà duien un llaç groc durant el partit com a reivindicació després de la sentència. Un fet que en aquests dies s'afegeix a la línia de les moltes mobilitzacions que s'han fet als carrers. La jugadora Laia Andrade, del Gavà, va compartir el moment a través d'una piulada:

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Andrade explica que "moltes jugadores estem indignades amb el que està passant i vam decidir posar-nos el llaç groc". Un gest que contrasta i s'afegeix al llaç rosa que porten per la lluita contra el càncer de mama, que també el duien en el partit contra l'Agustinos.

La polèmica en sí va arribar quan a l'inici de segona part del partit els àrbitres els van dir que s'havien de treure el llaç groc per una petició expressa de l'equip alacantí. El que Andrade i les jugadores del Gavà encara no entenen és que s'haguessin de treure el llaç groc i no el rosa, a no ser que tot fos només una maniobra política més. A més, Laia Andrade explica com en reglament no hi ha cap punt que indiqui que no es pugui dur el llaç groc.

"L'esport està per sobre de la política"

L'Agustinos havia amenaçat als àrbitres de no jugar la segona meitat si el club català no es treia els llaços grocs. I en un comunicat postpartit el club alacantí va defensar que "Agustinos es nega a seguir jugant si no es donava suport exclusivament al càncer. La lluita contra el càncer de mama i l'esport està per sobre de la política".

Novament, volent-ho o no, l'esport és política i els dos es tornen a barrejar en una pista esportiva.