Gal·les fa història i es classifica per primera vegada per unes semifinals de l’Eurocopa. L’equip de Gareth Bale ha superat per 3-1 Bèlgica i es veurà les cares amb la Portugal de Cristiano Ronaldo per una plaça a la Final.

Dues meitats en una. Bèlgica ha sortit dominadora i amb les idees molt clares. I Gal·les s’ha salvat pels pèls de sortir ben escaldat dels primers deu minuts. Una triple ocasió que ha acabat salvant la defensa gal·lesa sobre la línia ha estat el preludi del gol belga.

En una jugada sense perill aparent, el migcampista de la Roma Radja Nainggolan s’ha disfressat de Bale per fer un dels gols del torneig. Nainggolan ha rebut la pilota des de 30 metres i fruit de la inconsciència d’un jugador tan necessari com inestable, ha xutat per col·locar la pilota a l’escaire dret de la porteria de Wayne Hennessey.

Era el 0-1 i el gol, més enllà d’enfortir el plantejament de Bèlgica, l’ha debilitat de manera accelerada. Gal·les s’ha començat a trobar còmode i liderada per un gran Aaron Ramsey ha recuperat tots els metres perduts en el primer quart d’hora.

Thibaut Courtois ha hagut d’aparèixer per evitar l’empat en una rematada des de l’àrea petita de Taylor però no ha pogut fer res, sis minuts més tard, perquè el cop de cap d’Ashley Willliams no acabés en gol. El defensa del Swansea rematava sol un córner i feia justícia amb el que s’estava veient a sobre el terreny de joc.

El descans no li ha anat bé a una selecció belga, que s’ha difuminat fins a semblar una ombra de l’equip que tenia a la butxaca bona part de la classificació per semifinals. La represa ha deixat pas al que ha semblat una reacció de la selecció de Wilmots però s’ha quedat en les aparences.

Robson-Kanu, davanter de Gal·les s’ha inventat una genialitat dins de l’àrea per posar per davant a Gal·les. El combinat de Coleman ha donat símptomes d’haver preparat amb més consciència un partit contra una selecció, que a priori, era superior tècnicament.

El pas dels minuts ha enfortit Gal·les, que ha aguantat amb solvència els atacs d’una Bèlgica que ha trobat les ocasions fruit de la insistència. Marouane Fellaini ha jugat els minuts finals com un davanter més i ha estat la referència belga juntament amb Romelu Lukakau.

L’acumulació de centímetres en atac han fet que Gal·les, per instint, reculés per protegir un premi històric com són les primeres semifinals d’una Eurocopa. Però quan més apretava Bèlgica, ha arribat el tercer gol de Gal·les. Sam Vokes ha rematat de cap de manera acadèmica una centrada lateral per segellar el bitllet per a les semifinals quan faltaven cinc minuts perquè l’àrbitre xiulés el final.