El derbi britànic del Mundial de Qatar 2022 ha acabat amb una gran victòria d'Anglaterra contra Gal·les (0-3) gràcies a una actuació fantàstica de Marcus Rashford. Els anglesos passen als vuitens de final com a primers del Grup B, on es trobaran el Senegal, i els gal·lesos s'acomiaden de la seva segona participació en un campionat del món.

Anglaterra posa el futbol i Gal·les la resistència

Pensant en els vuitens de final i tothom amb una mica de por. Anglaterra, ja tenint la classificació gairebé garantida, ha fet alguns canvis, però també ha aportat més talent sobre la gespa. Aquesta vegada ha estat el torn de Phil Foden, el del Manchester City, per liderar l'atac al costat de Harry Kane i de Marcus Rashford, que havia fet un gran paper en els partits anteriors sortint des de la banqueta. I Gal·les, buscant resistir fins als últims minuts i jugant per un Gareth Bale molt desaparegut.

Gareth Bale Harry Maguire Gales Inglaterra / Foto: EFE
Gareth Bale lluitant per una possessió amb Harry Maguire / Foto: EFE

Anglaterra, que se sentia superior, ha proposat en tot moment i ha dominat el partit a través de la possessió. Pilotes amunt i pilotes avall, però gairebé sempre als peus de jugadors anglesos. Jude Bellingham ha tornat a fer un altre recital, amb passades de fantasia, però oferint el perill per als tres atacants.

Xut amb perill de Foden i xilena espectacular de Rashford, però cap gol. El més destacat de la primera part ha estat la sortida del camp de Neco Williams, un dels referents gal·lesos, després de quedar atordit per culpa d'una pilotada. I l'única ocasió clara de perill de Gal·les ha estat un xut de Joe Allen, però sense fer tremolar el porter Jordan Pickford.

Jude Bellingham Inglaterra Gales / Foto: EFE
Jude Bellingham jugant el Gal·les-Anglaterra / Foto: EFE

Anglaterra castiga després de la lesió de Bale

I ja en el segon temps, amb Gal·les encara més tocada després de la substitució de Bale al descans per problemes físics, Anglaterra s'ha sentit encara més superior. I ho ha aprofitat per castigar i sentenciar el partit en només dos minuts. Al 50, golàs de falta de Rashord, i al 51, culminació perfecta de Foden després d'una gran passada de Kane, el màxim assistent del Mundial.

Però tot i algun intent de Gal·les des de lluny, el partit ja s'havia acabat amb encara 40 minuts per jugar-se. I han arribat els canvis per donar descansos a Angalterra i algun a Gal·les, novament amb més lesions. I això ho ha aprofitat novament Rashford per marcar més la distància al minut 68 després d'una gran jugada individual i arribant al capdavant dels màxims golejadors del Mundial amb 3 gols.

Marcus Rashford Inglaterra
Els jugadors d'Anglaterra celebrant un dels gols de Marcus Rashford / Foto: EFE

I aquesta victòria significa la classificació d'Anglaterra per als vuitens de final com a primera del Grup B, que s'enfrontarà al Senegal en la propera ronda, i l'eliminació de Gal·les. La victòria dels Estats Units contra l'Iran en l'altre partit del grup dona el premi als americans i deixa fora del Mundial de Qatar als asiàtics.