El nou Barça de Xavi Hernández és un equip diferent, amb canvis de jugadors i amb nous líders sobre la gespa. Però les sinergies també han canviat dins del vestidor. El lideratge que Gerard Piqué i Jordi Alba havien tingut en els últims anys ja no és com abans. I això provoca un canvi generacional que també tindrà a veure amb la capitania.

Eric Garcia segueix els passos de Piqué i Jordi Alba

El cas és que tant Piqué com Jordi Alba seran jugadors del Barça fins que arribin a un punt de no retorn. I sembla que aquest dia és cada vegada més a prop. Per això ja hi ha molts culers de dins i de fora del vestidor que estan buscant nous lideratges. I sembla que hi ha un nou capità a la vista.

Jordi Alba Gerard Piqué banquillo serio Barça / Foto: EFE
Jordi Alba i Gerard Piqué asseguts a la banqueta durant un partit del Barça / Foto: EFE

Qui comença a assumir més responsabilitats és Eric Garcia. El jove central culer, de 21 anys, que va arribar la temporada passada del Manchester City després de formar-se a la Masia, ja és un futbolista important. Xavi Hernández confia en ell, el situa habitualment entre els titulars i ja ha demostrat que pot liderar la defensa i també l'equip.

Eric Garcia és un líder nat. Ja quan era jugador de la Masia destacava per la seva actitud professional i la calma per afrontar els partits. Un jugador molt intel·ligent sobre la gespa i també fora d'ella. I era condierat com un dels grans capitans del futbol base del Barça.

eric garcia barca europa press
Eric Garcia saludant / Foto: Europa Press

Eric Garcia, un futur capità

Però ara, ja al primer equip, segueix demostrant aquest potencial de líder. Eric Garcia ha demostrat que ara sí és un jugador diferencial sobre la gespa i que sempre encoratja els seus companys i els aporta un extra. Un jugador diferent i en el qual és fàcil recolzar-se quan hi ha un problema.

Eric Garcia és un futur capità, i agafarà el relleu a Sergio Busquets, Gerard Piqué, Sergi Roberto i Jordi Alba. I segons va informar la SER, Eric Garcia ja va fer el primer pas per ser capità, ja que va oferir-se per representar el primer equip masculí del Barça l'11 de setembre al costat de Joan Laporta en l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova.

Tot i això, encara queda una mica perquè porti el braçalet de capità. Ara mateix s'ha de centrar en millorar a nivell futbolístic i a consolidar-se entre els 11 titulars. Caldrà veure si Xavi Hernández segueix confiant en ell i si la resta de l'equip li dona la responsabilitat de ser un dels capitans la propera temporada.