Frenkie de Jong no està vivint el seu millor moment com a jugador del Barça. El futbolista neerlandès gaudeix de la titularitat, però no sap com ser protagonista sobre la gespa. I per això també comença a estar fart del club blaugrana. Les sensacions no són gens bones, però el Barça planteja una renovació a la baixa.

Frenkie de Jong i la renovació a la baixa

De Jong va ser un dels grans fitxatges del tram final de l'era Josep Maria Bartomeu a la presidència del Barça. Un fitxatge que apuntava molt alt i que va ser destacat en els primers anys. Tot i això, el neerlandès ha anat perdent importància dins de l'equip blaugrana i ja no és tan diferencial com abans. Ara hi ha altres migcampistes més imprescindibles.

Frenkie de Jong durante un partido del Barça / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong jugant amb el Barça / Foto: Europa Press

És per això que apareixen alguns dubtes, però el Barça vol continuar amb De Jong dins de l'equip. I com que acaba contracte al 2026, s'ha plantejat una renovació a la baixa. Tal com explica Jijantes, la direcció esportiva del Barça ja hauria ofert la renovació a De Jong per tres temporades més, fins al 2029. El cas és que se li pagarien menys diners per intentar quadrar els pressupostos i no tenir tantes dificultats.

Però De Jong, que sí tenia clar que volia continuar al Barça el passat estiu, ara ja no ho té tan clar i encara no ha respost a la oferta presentada pel club blaugrana. Frenkie de Jong ara està disposat a escoltar ofertes d'altres clubs i pensar si és millor quedar-se a Barcelona o provar alguna altra aventura.

Frenkie de Jong Barça / Foto: Europa Press - Ivan Terron
Frenkie de Jong cridant / Foto: Europa Press - Ivan Terron

Renovació o venda de Frenkie de Jong

La realitat és que el Barça necessita tenir els millors futbolistes, però no pot pagar un sobrepreu per ells. I Frenkie de Jong, l'última herència de l'era Bartomeu, té un contracte desorbitat i totalment fora de mercat, sent actualment el futbolista més ben pagat del Barça i superant els 20 milions d'euros. Però és que a més també té pendents pagaments diferits d'anys anteriors.

I el Barça, econòmicament en crisi i molt necessitat d'ingressos, es planteja dos escenaris amb De Jong. El primer de tots és continuar amb el neerlandès, però ja havent reduït el seu elevadíssim sou amb aquesta renovació. Però també es plantegen una renovació per poder-lo vendre a un millor preu. Malgrat tot, el que sembla més probable és que De Jong encara no tingui pressa per renovar i que el Barça es plantegi la venda del neerlandès aquest proper estiu.

Frenkie de Jong, con rostro serio durante un partido del Barça / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong, seriós / Foto: Europa Press

El Barça necessita solucions i no més complicacions. I Frenkie de Jong és una complicació molt gran a nivell econòmic. I com que esportivament tampoc és diferencial, es confirmen més problemes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!