El Barça necessita diners i revolucionar una plantilla que ara mateix està orfe de jugadors diferencials. Les últimes vendes de Leo Messi i Antoine Griezmann just abans de començar la temporada han provocat un buit molt gran que ara s'ha de tornar a omplir.

El Barça necessita diners

Al Barça ha arribat Xavi Hernández. El tècnic de Terrassa ha fitxat amb l'etiqueta de gran salvador, però és tan fàcil remuntar el vol amb aquest Barça. La victòria de mínims contra l'Espanyol i l'empat contra el Benfica no són per tirar coets, però el futbol és cert que ha millorat. Així doncs, es comencen a veure bones intencions i una millora important, però encara cal un punt més per tornar a recuperar les esperances de veure el Barça de fa uns anys. 

I el que sobretot fa falta és gol. Per això Joan Laporta i el mateix Xavi Hernández estan en busca d'algun futbolista que el proper mes de gener els pugui treure d'aquest fons pou en el qual es troba l'equip blaugrana. Però per tal d'aconseguir diners, primer cal vendre jugadors. I hi poden haver sorpreses.

Xavi Hernandez Laporta Yuste entrenamiento FC Barcelona

Rafa Yuste, Xavi Hernández i Joan Laporta parlant / FC Barcelona

Perilla el futur de Frenkie de Jong

Laporta podria arribar a acceptar la venda de Frenkie de Jong si arriba una oferta per ell de 70 milions d'euros. No és del gust de Xavi, però cal fer sacrificis. És una opció que cada vegada és més real i que hi ha sobre la taula del Barça.

Però aquesta venda de De Jong encara no està gens clara. El migcampista neerlandès té 24 anys, contracte fins al 2026 i un valor de mercat de 90 milions. És la seva tercera temporada al Barça i, tot i ser un dels habituals titulars, no ha acabat de mostrar la seva millor versió. Per aquest motiu les crítiques el comencen a assenyalar i el seu futur està en dubte.

Frenkie de Jong Espanyol EFE

Frenkie de Jong conduint la pilota / EFE

Tot i aquesta possibilitat de prescindir de Frenkie de Jong, Xavi està convençut que pot recuperar la versió imperial del De Jong de l'Ajax. Per tant, la venda quedaria apartada. Però no es pot donar el capítol per tancat.

Si el Barça vol incorporar un Erling Haaland de torn de cara al proper estiu, abans s'haurà de fer caixa i vendre per una milionada un jugador que pugui donar beneficis com De Jong. En els propers mesos i veient el seu joc, s'acabarà de decidir què passa amb el neerlandès. I d'ofertes no en faltaran, ja que a hores d'ara i segons apunta la premsa anglesa, tant el Manchester City de Pep Guardiola i el Manchester United estarien disposats a deixar-se una bona morterada de diners per endur-se De Jong.

 

Imatge principal: Joan Laporta fent un discurs / EFE