El Barça ha de resoldre molts problemes. El club blaugrana torna a estar en una situació límit, però gran part de les dificultats són a nivell econòmic. Han tornat a aflorar els problemes financers i sembla que les solucions ara seran molt més complicades de resoldre. I és que ara s'han d'alliberar 200 milions d'euros de cara a la propera temporada.

Això vol dir que en els propers mesos s'hauran de fer maniobres importants per aconseguir diners com sigui. Una de les fórmules és la venda d'actius, cosa que és complicada d'aplicar. L'altre és desfer-se de futbolistes importants, que tampoc està a l'abast ara mateix. Però el que sembla més proper és la baixada de salaris. La massa salarial s'ha de reduir. I és urgent.

Joan Laporta Negreira / Foto: Eva Parey
Joan Laporta parlant durant una compareixença / Foto: Eva Parey

De Jong haurà de reduir-se el sou

I un dels futbolistes que hauran de passar pels despatxos serà Frenkie de Jong. El migcampista neerlandès és dels que més cobra de la plantilla i sembla que no vol marxar del Barça. Ja el passat estiu el van posar en el mercat, però De Jong va aferrar-se a la cadira. I sembla que no marxarà tan fàcilment.

I com que la venda sembla pràcticament descartada, la millor alternativa serà negociar la renovació, però fer-ho a la baixa. D'aquesta manera es reduirà el sou, la massa salarial serà menor i el límit salarial estarà més a prop. També és veritat que amb la baixada de salari de De Jong no serà suficient per resoldre aquest gran problema financer.

De Jong Barça FC Barcelona Betis Supercopa / Foto: EFE
Frenkie de Jong jugant amb el Barça / Foto: EFE

Les dues opcions del Barça

Sembla, doncs, que el Barça i De Jong estan obligat a entendre's. El futbolista neerlandès és una gran estrella, però cobra molt per sobre del que li tocaria. De Jong acaba contracte al 2026 i no perilla el seu futur. I la renovació seria forçada. I potser no s'ampliarien els anys de contracte.

Aquí es veurà realment si De Jong estima el Barça i si el seu somni és seguir sent jugador culer. L'opció més real és una reducció del sou, però tampoc s'acaba de descartar la venda. El Manchester United, el proper rival del Barça, segueix a l'espera del jugador neerlandès. I podria ser una alternativa per al Barça.

Frenkie de Jong Sergi Darder FC Barcelona Espanyol / Foto: EFE - Marta Pérez
Frenkie de Jong controlant la pilota durant un partit del Barça / Foto: EFE - Marta Pérez

Per tant, els propers mesos seran molt moguts al Barça. Hi hauran canvis ben aviat i De Jong serà un dels jugadors que estaran obligats a fer un pas endavant i a donar la cara pel bé del Barça. Renovació o sortida com a dues opcions innegociables.