França ha complert amb els pronòstics i ha aconseguit aquest dimecres el segon bitllet per a la gran final del Mundial de Qatar 2022 en imposar-se a la sorprenent Marroc per 2-0. El partit ha estat marcat per l'1-0, un gol de Theo Hernández que ha arribat tot just començar i que ha marcat l'esdevenir de tot l'enfrontament. El Marroc ho ha intentat, amb molt poques idees, fins que França, ja en el tram final, ha sentenciat la semifinal en una acció aïllada.

L'equip de Didier Deschamps, doncs, aspirarà diumenge a guanyar el seu segon Mundial consecutiu, després de l'obtingut en el 2018 a Rússia. Davant tindrà l'Argentina de Leo Messi. La gran final de Qatar 2022 ja està servida.

Kylian Mbappé Théo Hernández gol França Marroc Mundial Qatar / Foto: EFE
Kylian Mbappé i Theo Hernández, celebrant l'1-0 contra el Marroc / Foto: EFE

Un gol ràpid de França marca el partit

El partit s'ha començat a decidir molt abans de l'esperat. El Marroc arribava a la semifinal amb la seva sobrietat defensiva com a gran qualitat, ja que només havia encaixat un gol, a la fase de grups, i havia estat en pròpia porteria. Tot el plantejament inicial, amb 3 centrals, se n'ha anat en orris al minut 5. El Marroc ha fallat en l'anticipació, la qual cosa ha permès que Griezmann entrés a l'àrea. La jugada s'ha embolicat, amb diversos rebots, fins que Theo Hernández ha aconseguit l'1-0 a porteria buida. El Marroc ha intentat reaccionar, amb un xut ajustat d'Ounahi que Hugo Lloris ha desviat amb una gran intervenció (10').

França, però, no ha tardat a fer-se amb la situació. Li ha cedit la pilota al Marroc i l'ha obligat a sortir pel centre, la qual cosa ha complicat molt les coses per als lleons de l'Atles. En el minut 17, en un altre error defensiu, els gals han pogut sentenciar, però el xut de Giroud s'ha estavellat al pal. Saiss, a més, s'ha lesionat, la qual cosa ha dut a Regragui a canviar el sistema, abandonar el 5-4-1 inicial per tornar al 4-5-1, donant entrada a Amallah. El Marroc ho ha intentat, sense idees, mentre França, sense generar-ne massa, ha continuat tenint ocasions molt clares. En el minut 35, Mbappé s'ha quedat sol davant de Bono. El seu xut l'ha tret un defensa sota pals i en el rebot Giroud ha disparat fora. El Marroc només ha aconseguit apropar-se a Lloris en els últims minuts de la primera meitat, quan han generat un parell de córners. En un d'ells, El Yamiq ha estat a punt de marcar un dels millors gols del Mundial, però la seva xilena s'ha estavellat al pal (44').

Jawad El Yamiq xilena França Marroc Mundial Qatar / Foto: EFE
Jawad El Yamiq ha enviat una rematada de xilena al pal / Foto: EFE

França pateix poc i sentència

Després del descans, el panorama ha estat el mateix. França li ha cedit la pilota al Marroc i ha esperat al darrere, conscient que al contraatac tindria espais. A poc a poc, però, el Marroc ha començat a entonar-se, amb centrades perillosos que han posat a prova Konaté i Varane, molt segurs en els refusos. França, amb molt ofici, ha aconseguit anar aturant el joc, la qual cosa s'ha unit amb el pas dels minuts i, en conseqüència, un augment en la precipitació del Marroc en els seus atacs.

Finalment, França ha imposat la seva experiència i ha aconseguit la sentència. Xut de Mbappé que rebota en un defensa i Kolo Muani, que acabava d'entrar al terreny de joc, ha sentenciat el partit a porteria buida (81). El 2-0 ha acabat d'enfonsar el Marroc, que malgrat continuar atacant i d'estar a punt de marcar en el temps de descompte, no ha pogut mantenir viu el seu somni de jugar la gran final.