França ha defensat amb golejada contra Austràlia (4-1) la seva condició de campiona del món a Qatar 2022. En un partit que se'ls hauria pogut complicar amb el gol inicial dels australians, la reacció ha arribat a temps i, a més dels gols de Rabiot i Mbappé, el partit ha entrat als llibres d'història del futbol francès perquè amb el doblet d'Olivier Giroud, el davanter de Chambéry ha igualat Thierry Henry com a màxim golejador de la selecció francesa, amb 51 dianes.

Goodwin fa saltar les alarmes però Rabiot i Giroud apaguen l'incendi per a França

La selecció australiana ha saltat amb la intenció de protagonitzar la segona gran sorpresa de la jornada, i tot i que podia semblar poc menys que una utopia, el gol de Craig Goodwin quan ni tan sols s'havien jugat 10 minuts de partit ha fet saltar totes les alarmes a la vigent campiona del món. Els oceànics havien sortit bé i un dels seus jugadors amb més experiència internacional, un Mathew Leckie amb 139 partits disputats a la Bundesliga alemanya, ha posat una passada tensa que Goodwin ha convertit en el 0-1.

Craig Goodwin gol Australia Mundial Qatar / Foto: EFE
Craig Goodwin celebra el seu gol amb la selecció australiana / Foto: EFE

El cop ha estat doble pels francesos, doncs en la mateixa jugada s'ha lesionat Lucas Hernández, que ha hagut de deixar el lloc al seu germà Theo. Tot i que el jugador del Milan ha sortit fred i un regal seu a punt ha estat de significar el 0-2 de Duke, de les seves botes ha nascut el gol de l'empat. Després d'un córner, una bona centrada ha trobat el cap de Rabiot per tornar la igualada al marcador al minut 27. I només cinc minuts després, Rabiot ha passat de golejador a assistent. La pressió del migcampista de la Juventus ha tingut premi i li ha regalat el 2-1 a un Olivier Giroud que anotava el seu gol número 50 amb els Bleus, només un per sota de Thierry Henry, el seu màxim golejador històric, i a qui acabaria igualant una estoneta més tard.

Mbappé se suma a la festa d'un Olivier Giroud històric

Però abans, a punt ha estat de trencar-se definitivament el partit en favor de França, però el desencert de Griezmann i sobretot de Mbappé ho han impedit. I no només això, sino que fins i tot Austràlia hauria pogut tornar a empatar abans del descans amb un cop de cap d'Irvine que ha impactat en el pal. A la represa, Giroud ha intentat entrar en la història del seu país amb una xilena preciosa que no ha acabat entrant, i França ha seguit buscant la manera de marcar el tercer i no haver de patir en els últims minuts.

Olivier Giroud celebración gol Francia Australia Mundial Qatar 2022 / Foto: EFE
Olivier Giroud ha tornat a demostrar la relació d'amor que té amb el gol quan juga amb França / Foto: EFE

I el tercer l'ha marcat el de gairebé sempre, Kylian Mbappé. N'havia perdonat una de molt clara a la primera meitat i al segon temps ha persistit fins que, a poc més de vint minuts pel final, una centrada del blaugrana Dembélé ha trobat el seu cap per superar l'estirada de Ryan i deixar el partit gairebé sentenciat. Gairebé, perquè Giroud encara ha tingut temps de culminar la seva gran nit amb un doblet marca de la casa, de cap, per igualar Henry a l'olimp dels golejadors francesos.