França és una autèntica factoria de joves talents futbolístics, sobretot, perquè molts dels equips de la Ligue 1 aposten per la sang nova i donen oportunitats als nous futbolistes que emergeixen des del seu planter. En aquest cas, el Losc Lille té entre les seves files des de l'any 2017 un noi molt prometedor que, ara al 2023, encara amb 18 anys, ja juga al primer equip.

Concretament, es tracta de Leny Yoro, futbolista que no només ha trencat el sostre de vidre d'arribar a jugar amb els grans, sinó que s'ha erigit en un titular indiscutible per a Paulo Fonseca, sinó que, tot i ser defensa central, ja acumula 3 gols en el total de 18 partits que ha disputat amb el seu equip durant la present temporada. 

Leny Yoro Losc Lille / Foto: Europa Press - Matthieu Mirville
Leny Yoro, durant un partit amb la samarreta del Losc Lille / Foto: Europa Press - Matthieu Mirville

Leny Yoro, un nou projecte de central francès molt prometedor

Nascut l'any 2005 a Saint-Maurice, Yoro i el Losc Lille són un exemple de com proliferen els grans defensors francesos a la Ligiue 1. William Saliba amb el Saint-Étienne, Jules Kounde amb el Girondins o Castello Lukeba amb l'Olympique de Lió són exemples de tants centrals que, després de brillar molt joves a la primera divisió francesa, han fet el salt a altres lligues, atraient apostes de mercat valentes en els seus traspassos.

En aquest cas, el prestigiós diari gal L'Équipe ha informat que el Reial Madrid està molt pendent del jugador per tal de, com el club va fer amb Raphaël Varane als seus 19 anys, apostar de nou per un cotitzat central francès a la seva curta edat. En el cas de l'actual futbolista del Manchester United, el traspàs va costar 11 milions d'euros, però Yoro, amb la cotització que ja té per Europa i els 18 milions d'euros que ja té com a valor de mercat, serà un fitxatge força més car.

Leny Yoro Losc Lille Ligue 1
Leny Yoro, celebrant un gol amb la samarreta del Losc Lille durant un partit de Ligue 1 / Foto: Europa Press

La condició perquè es produeixi el fitxatge de Leny Yoro pel Reial Madrid

Tot i que té contracte amb el Lille fins a l'estiu de 2025, no són poques les núvies arreu d'Europa que el jove jugador ha convençut del seu fitxatge. Sigui com sigui, el Reial Madrid és el club més gran que fins a la data ha mostrat interès i, per aquesta raó, sembla partir com el favorit. Amb tot, l'opció del francès només seria viable per a Florentino Pérez en el cas que Nacho Fernández, capità de la plantilla, decideixi no renovar aquest pròxim mes de juny. En cas de sortida, Leny Yoro seria l'aposta de futur del club per tal de, en un futur, ser el relleu generacional de David Alaba i/0 Antonio Rüdiger.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!