El gran favorit en les eleccions a la presidència al Barça és Joan Laporta, però Víctor Font ha assegurat que encara "hi ha partit". En una entrevista al programa El món a RAC1, el candidat de Sí al futur ha repassat l'actualitat blaugrana.

"Que no es voti a cegues"

Poc menys d'un mes perquè se celebrin els comicis, Font ha manifestat que els socis i sòcies votin el pròxim 7 de març. "Hi ha un volum de socis que poden estar inclinats per una opció. És imprescindible que els socis votin, que la participació sigui alta i que no es voti a cegues. S'han de poder contrastar els projectes i encara no hi ha hagut cap debat. Hi ha partit", ha assegurat.

Víctor Font Maria Contreras Coll

Font, davant els mitjans / Maria Contreras

També Messi ha ocupat l'atenció del candidat. "És imprescindible retenir-lo. És el millor de tota la història i és la prioritat absoluta. Hem d'aconseguir retenir-lo més enllà del dia que es retiri. No he parlat directament amb ell, però sí amb gent del seu entorn. El que aspirem és fer-li un contracte de llarga durada, un contracte que sigui atractiu, però també sostenible pel club. L'associació Messi-Barça l'hem de tenir de per vida", ha comentat.

Sobre la filtració del contracte de l'argentí, no té sospites perquè no tenen accés a la informació, però ho voldran resoldre si entren com a escollits. "És una de les coses que ens agradarà resoldre quan governem, com altres que no tenen resposta. Auditoria profunda i assegurar que els resultats els diem de forma transparent. La filtració s'ha fet per fer mal al Barça i al jugador", ha manifestat.

L'economia que va deixar Laporta i la polèmica

Font ha comparat la situació econòmica actual amb què va deixar Laporta l'any 2010. "Té alguns punts de similitud. El deute s'augmenta i s'assembla molt a la que tenim actualment, la massa salarial també es dispara i arribem en una situació on hi ha problemes. És una tendència que ens ha portat fins a actualment", ha confessat. Unes declaracions que han generat polèmica i que han obligat la resposta de l'economista Xavier Sala-i-Martin per aclarir-ho.

Neymar "no té lloc a la institució", segons Font, "encara que ho demani Messi" i hi ha un "risc real" que el Barça es converteixi en una societat anònima. És per això que el candidat reclama que els pròxims mesos seran crucials en el futur del club.

Eric Garcia

Ronald Araujo es va lesionar aquest diumenge i va tornar a encendre el debat sobre Eric Garcia. "Ha estat una llàstima no aprofitar-ho. Creiem que era important reforçar aquesta posició. És un exemple que els interessos electoralistes poden perjudicar els interessos del Barça. Eric Garcia seria jugador del Barça si hi hagués hagut president, qualsevol dels tres", ha explicat.

Araujo lesion Barca Betis EFE

Araujo marxa del terreny de joc lesionat / EFE

Font va parlar en privat amb Piqué per aclarir la conversa que van tenir pública a Twitter i el candidat de Sí al futur ha afirmat que, a priori, "no es tornarà a presentar a unes noves eleccions si perd".

 

Imatge principal: Font, amb mascareta / EFE