El Clàssic ja ha acabat i ha deixat clares diverses conclusions. La imatge del Barça no ha estat dolenta com es pensava, però el Reial Madrid ha gaudit de més ocasions i, al final, s'ha emportat els tres punts. Com és costum, hi ha diversos assenyalats en una derrota dolorosa com aquesta i qui no s'escapa és Eric Garcia.

El poc encert d'Eric Garcia

Normalment, quan hi ha una derrota, la defensa és qui s'emporta la pitjor part. Òscar Mingueza no ha pogut aturar Vinícius, el brasiler ha fet el que ha volgut i ha tingut molt bon paper al Camp Nou; Sergiño Dest ha estat un dels més criticats; i Eric Garcia no ha estat encertat.

Eric Garcia Vinicius Ter Stegen Barca Real Madrid EFE

Eric contra Vinícius / EFE

En el dia del seu primer Clàssic amb el primer equip, Garcia tenia l'opció de reivindicar-se. Després de la seva aventura a Manchester ha tornat a casa seva, però s'ha de dir que ja s'havia enfrontat contra el Madrid en les categories inferiors. Fer-ho amb el primer equip i per primera vegada és especial i més si se sap que Florentino Pérez va tenir el seu fitxatge sobre la taula, però el va rebutjar.

El president madridista va decidir que no tenia nivell per jugar al Reial Madrid, tot i que el seu somni era tornar a Barcelona. Joan Laporta el va contractar després que hi hagués tot l'enrenou l'hivern passat amb una possible arribada abans d'hora. Recordem que Garcia va arribar a cost zero perquè havia finalitzat el seu contracte amb el City, però abans que passés, Víctor Font va recomanar que se'l fitxés al mercat d'hivern per reforçar l'equip. Laporta es va negar, primer perquè el president era Carles Tusquets de manera interina i considerava que una gestora no havia de tenir aquests poders i després perquè arribava de franc en cinc mesos.

Eric Garcia Benzema Busquets Barca Real Madrid EFE

Garcia durant el Clàssic / EFE

Eric Garcia necessita més temps per agafar més nivell i en els partits que ha disputat ja ha tingut alguns errors que han costat la derrota culer. Les sensacions del català després del Clàssic han estat que trobava injust el resultat. "En la primera part, hem tingut el control i més oportunitats. La segona part ha estat més oberta i nosaltres hem anat més a l'atac. L'equip mereixia més", ha manifestat.

Garcia ha recordat que aquest Clàssic és "molt especial" personalment perquè s'ha estrenat amb el primer equip contra l'etern rival, encara que el marcador li hagués agradat que fos diferent: "òbviament no el recordaré pel resultat". L'ex del City ha volgut donar les gràcies a l'afició el dia que s'ha registrat la xifra més alta de tota la temporada, superant els 86.000 espectadors. "Vull donar-li les gràcies a l'afició, que ha estat de deu, pel suport que ens ha donat, i tant de bo li puguem donar alegries aquesta temporada". 

 

Imatge principal: Florentino, content / Europa Press