Denis Zakaria, centrecampista suís del Borussia Mönchengladbach que acaba contracte el proper 30 de juny, ja ha decidit que no seguirà en la Bundesliga. Amb 25 anys i un enorme cartell a tot Europa, Zakaria vol fer un pas endavant en la seva carrera i aterrar en un club de l'elit per optar a guanyar títols.

En aquestes circumstàncies, fa setmanes que el Barça treballa, apropant postures amb l'entorn de Zakaria per acordar la seva arribada al Camp Nou el pròxim estiu a cost zero. El fitxatge seria excel·lent en tots els sentits, ja que el Barça aconseguiria els serveis d'un gran jugador, d'un perfil diferent que té a la seva plantilla i sense haver de pagar cost de traspàs.

Zakaria, 27 milions ara o gratis a l'estiu

El problema és que el Borussia Mönchengladbach no pensa deixar que Zakaria se'n vagi sense deixar ni un euro a la seva caixa, per la qual cosa el club ho està oferint per una quantitat propera als 27 milions d'euros. "Hauríem de sospesar si seríem millors o no en la segona meitat de la temporada amb aquest jugador", ha afirmat Max Eberl, director esportiu del club alemany, a Sport Bild. "Si ell o un altre jugador ens diu que vol anar-se'n, ho faríem. Seria estúpid no bregar amb això", ha afegit.

I és aquí on entra el Reial Madrid, que com el Barça té Zakaria a la seva agenda. A diferència del club blaugrana, Florentino Pérez sí que té diners per sortir al mercat, per la qual cosa el president de club blanc ja sap que posant 27 milions a sobre de la taula s'emportarà al suís aquest mateix marcatge d'hivern i l'hi arrabassarà al Barça.

Denis Zakaria Europa Press

Denis Zakaria, en un partit del Borussia Mönchengladbach / Europa Press

Un pulmó incansable

De pare congolès i mare sudanesa i nascut fa 25 anys a Ginebra, Suïssa, Denis Zakaria va començar la seva carrera esportiva al Servette, on no va tardar a cridar l'atenció dels observadors del Young Boys, que va pagar 400.000 euros per fer amb els seus serveis. I en el seu nou club Zakaria va continuar donant de què parlar, fins que només dues temporades després va provocar que el Borussia Mönchengladbach, sempre atent a la lliga suïssa, decidís apostar per ell posant a sobre de la taula 12 milions d'euros.

I en la Bundesliga va ser on va aparèixer el veritable Zakaria, un jugador incansable en el centre del camp, de molt de recorregut, però també molt capacitat per fer jugar a l'equip. La intenció del Mönchengladbach era renovar-lo, però després de 5 temporades el futbolista ha decidit que ha arribat el moment de fer el salt. La lluita es preveu dura i complicada.

 

Imatge principal: Florentino Pérez, president del Reial Madrid / Europa Press