El Reial Madrid no sol donar gaire continuïtat al primer equip al talent que desenvolupa a La Fábrica, però Florentino Pérez sap que la realitat canviant del futbol pot sorprendre en qualsevol dels casos i, tret de sortides per qüestions extraesportives, el president merengue sempre es guarda una opció de recompra per si de cas.

Ho va fer amb Miguel Gutiérrez, que va marxar al Girona durant aquest darrer estiu, i ho va fer també amb Fran García, que va marxar en qualitat de cedit a l'estiu del 2020 cap al Rayo Vallecano per, finalment, quedar-se a la disciplina del conjunt de Vallecas a canvi de 2 milions d'euros. Per qualitat, el fitxatge de Fran García pel Rayo era una ganga, però Florentino va deixar estipulada al seu contracte una clàusula que permetia al Reial Madrid la recompra a canvi de 5 milions d'euros.

Fran García Rayo Vallecano / Foto: Europa Press
Fran García, lateral esquerre del Rayo Vallecano / Foto: Europa Press

Ara la ganga és per al Reial Madrid

Fran García ve completant temporades a molt alt nivell al sud de Madrid i, ja des de fa temps, el club merengue seguia els passos del futbolista de 23 anys, contemplant executar aquesta opció de recompra. A més a més, en vista que Ferland Mendy hauria estat declarat transferible pels seus continus problemes físics, el Reial Madrid s'hauria quedat sense actius naturals per a la demarcació de lateral esquerre.

El polivalent Nacho Fernández i l'experiment exitós de Camavinga com a lateral venien sent les solucions davant l'absència del francès, però de cara a la temporada vinent, ja està confirmat que serà Fran García el nou lateral esquerre del Reial Madrid. A priori, el de Bolaños de Calatrava té un caixet menor que Mendy, però si l'ex de l'Olympique de Lió acaba per marxar del Reial Madrid i Nacho Fernández fa el mateix amb la carta de llibertatFran podria esdevenir el lateral esquerre titular del Reial Madrid.

Florentino, ara fa dues temporades, concedia una ganga per 2 milions d'euros al Rayo, però avui és el Reial Madrid qui la recupera a un preu molt assequible en vista que Fran García té un valor de mercat actual de 10 milions d'euros. Per acabar-ho d'adobar, el defensa 'rayista' té una comparativa que esclafa Mendy.

Ferland Mendy Álex Baena Villarreal Real Madrid / Foto: Europa Press
Ferland Mendy, davant Álex Baena durant un partit entre el Vila-real i el Reial Madrid / Foto: Europa Press

L'aspecte en què Mendy queda en evidència al costat de Fran García

A dia d'avui, Mendy conserva la seva cotització al mercat, però hi ha una comparativa en què el francès queda en evidència al costat de Fran García. Aquesta es tracta de l'estabilitat física d'ambdós futbolistes. Mendy s'ha lesionat, en dues temporades, fins a 7 ocasions, mentre que Fran García no ha patit cap problema físic, havent pogut jugar tots els partits i Mendy veient-se obligat a perdre's 28 encreuaments.