Malgrat no haver-ho comunicat, la sortida d'Erling Haaland del Borussia Dortmund a l'estiu de 2022 sembla segura. Ha transcendit en més d'una ocasió el pacte verbal entre l'agent Mino Raiola i el CEO del conjunt borusser Hans-Joachim Watzke de deixar sortir al Haaland arribat el mes de juny. Concretament, el rotatiu alemany Bild va confirmar que aquesta clàusula existia. 

Entrant en detall, la jugada de Raiola va ser portar a Haaland des del Red Bull Salzburg al Borussia Dortmund per seguir apostant pel desenvolupament del futbolista. Al seu contracte amb el conjunt alemany, va fixar una clàusula que obligava el seu client a jugar durant dues temporades al Signal Iduna Park i que, a partir de llavors, podria marxar a canvi de 75 milions d'euros

Erling Haaland enfadado Borussia Dortmund EFE

Erling Haaland, durant un partit amb el Borussia Dortmund / EFE

La magistral jugada de Mino Raiola

Quan l'agent neerlandès va fer arribar Erling Haaland al Dortmund, el seu valor de mercat segons transfermarkt.es ja era de 60 milions d'euros. En aquell moment, ja hi havia ofertes que arribaven als 80 milions d'euros per tal de reclutar-lo per part dels equips més grans d'Europa, però tant Raiola com el pare del jugador Alf-Inge-Haaland, van acordar amb ell que la millor opció era apostar per un equip com el Borussia Dortmund. A priori, de magnitud inferior que els Reial Madrid, Paris Saint-Germain, Chelsea i companyia que el pretenien, però també participant de l'aparador més vistós del món del futbol: la Champions League. 

Raiola sabia del potencial de l'ariet noruec i ja comptava amb què el seu valor de mercat seguiria augmentant. Les previsions eren correctes. Haaland ha seguit mantenint la mitja de gol per partit tant a la Bundesliga com a la Champions i el seu valor de mercat actual ja és de 150 milions d'euros. Aquest estiu, Haaland podrà sortir d'Alemanya a canvi de 75 milions d'euros, però tots els pretendents compten amb què aquesta quantitat és precisament la meitat del seu valor. D'aquesta manera, segueix havent marge per a comissions. Comissions que aniran destinades cap a les butxaques de Mino Raiola i d'Alf-Inge. Segons SkySports, la comissió que demana Raiola és de 40 milions d'euros

Mino Raiola EFE

Mino Raiola amb ulleres de sol / EFE

ESPN situa Haaland al Reial Madrid

Les especulacions sobre el futur d'un dels millors futbolistes del món segueixen el seu curs. Tal com explica Mark Ogden, periodista d'ESPN, fonts del Manchester United han pogut saber que Erling Haaland ja està fitxat per Florentino Pérez, i que per aquesta raó, el mateix United s'ha retirat de la carrera per aconseguir el fitxatge. 

El mateix futbolista de 21 anys va assegurar a uns aficionats que el seu futur està a Espanya. Les opcions es limiten a Reial Madrid i Barça. Segons les informacions que difon ESPN, serà el Madrid qui pugui presentar-lo com a fitxatge estrella. D'altra banda, fa poc més d'una setmana era Deportes Cuatro qui situava al davanter al Barça. Tot un culebró que no tindrà solució fins arribats els mesos d'estiu.