No és una de les causes que es va atribuir directament a la sortida de Xavi Hernández, però és evident que el tema Vitor Roque tenia el ja exentrenador i el club enfrontats. El noi era el menys culpable i al qui li va tocar pagar la festa. Suplència rere suplència, veient substitucions de Lewandowski per donar entrada a jugadors com Ferran Torres o João Félix en la seva versió fals '9', tot, davant la mirada d'un futbolista que veia la pressió sobre la seva esquena multiplicada sense que ell pogués fer res.

Alçar la veu no era una opció per a un Vitor Roque que se sabia jove i inexpert, però l'afició tenia ganes de veure més d'aquell davanter que va donar els tres punts contra Osasuna (1-0) en el seu primer gol com a culer i que va encadenar dues jornades consecutives marcant veient porteria al camp de l'Alabès. Per la seva part, Deco Joan Laporta volien minuts de qualitat per una aposta gestada a les entranyes del club, però Xavi, apel·lant a la manca d'alguns conceptes tàctics per part del davanter, deixava clar amb les seves decisions que Vitor Roque no era una alternativa important per a ell.

Vitor Roque banquillo / Foto: Europa Press
Vitor Roque, assegut a la banqueta del Barça / Foto: Europa Press

André Cury i la caixa dels trons

André Cury, representant del futbolista brasiler, podia optar en el seu moment per adoptar un perfil més baix o obrir la caixa dels trons i les seves paraules no van fer altra cosa que confirmar que va escollir la segona via: "Tothom pensa que Vitor Roque ha de tenir més minuts i ningú no entén per què no els hi ho dona l'entrenador", començava explicant a RAC1 el darrer 6 de maig. 

Amb tot, poc va tardar l'intermediari a expressar el seu profund descontentament i amb ell encendre totes les alarmes al Barça: "O Vitor Roque es queda per jugar minuts o sortirà traspassat aquest estiu", subratllava, descartant la possibilitat d'una cessió. Sigui com sigui, Cury va sobrepassar una línia quan va revelar que "Xavi mai no ha parlat amb el jugador. No entenc aquesta situació i crec que no és bo per a cap de les parts. Li he dit al noi que el que ha de fer és treballar encara més i esperar l'oportunitat, però també he vist partits per donar-li minuts i protagonisme i així evitar aquesta situació desagradable". Sens dubte, unes paraules que posaven de manifest que el problema al Barça anava molt més enllà que una qüestió purament esportiva.

Joan Laporta Xavi Hernández Rafa Yuste Deco / Foto: Europa Press
Joan Laporta, Xavi Hernández, Rafa Yuste i Deco / Foto: Europa Press

Hansi Flick beneeix la continuïtat de Vitor Roque

En el cas Vitor Roque, sens dubte, un canvi de cicle al capdavant del grup era un alliberament per a totes les parts. Hansi Flick, segons ha assegurat Sport, ha beneït la continuïtat del jove davanter, però cal tenir en compte que l'ex de l'Athletico Paranaense va ser inscrit 'gràcies' a la baixa per lesió de Gavi. Ara, aquest escenari ja no existeix i el Barça necessitarà més marge salarial per registrar-lo de nou. Té tot un estiu per davant per encaixar la seva peça al puzzle.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!