Hansi Flick ha de començar a prendre les primeres decisions al capdavant del Barça. Malgrat que va ser anunciat com a nou entrenador blaugrana fa un mes, fins al proper 10 de juliol encara no dirigirà el seu primer entrenament al capdavant de la seva nova plantilla. I serà una sessió marcada per l'absència dels futbolistes que han participat en l'Eurocopa o en la Copa Amèrica. Per tant, fins que s'acabin ambdues competicions no es podrà saber al 100% quines són les intencions del tècnic alemany per al pròxim curs.

El Barça vol prescindir de Raphinha, que comptaria amb una gran oferta de l'Al-Hilal

Així i tot, ja és ben sabut que la secretaria tècnica del Barça té fixat un objectiu prioritari per a aquest mercat de fitxatges: vendre a algun pes pesant per poder costejar el fitxatge d'un migcampista defensiu de primer nivell i d'un extrem esquerre desequilibrant. I en les últimes hores, el diari SPORT ha assenyalat que el sacrificat d'Hansi Flick és un Raphinha que podria comptar amb una gran oferta de l'Al-Hilal, que podria oferir 100 milions d'euros per assegurar-se els serveis del davanter brasiler.

Raphinha Barça / Foto: Europa Press
Raphinha durant un partit Barça de la temporada 2023/24 / Foto: Europa Press

Evidentment, per al Barça poder vendre Raphinha per 100 'quilos' seria una operació rodona. Tanmateix, sembla complicat poder convèncer l'exfutbolista del Leeds United perquè s'incorpori a una lliga menor, allunyant-se dels focus de les principals lligues europees. Així doncs, el club blaugrana haurà de pressionar el brasiler si vol que accepti aquesta oferta, molt suculenta a nivell econòmic, però que ofereix pocs beneficis en l'àmbit esportiu per al jugador, sobretot tenint en compte que encara té 27 anys, i que els seus millors anys encara estan per arribar.

Nico Williams, el relleu que vol el Barça per a Raphinha

D'altra banda, l'àrea esportiva culer té clar també que el substitut de Raphinha ha de ser Nico Williams. Tant Joan Laporta com Hansi Flick estan enamorats del jove extrem de l'Athletic Club, que a la present Eurocopa ha demostrat ser un dels atacants més decisius del món i congeniar a la perfecció amb Lamine Yamal, el futbolista destinat a ser un dels eixos sobre els quals girarà el projecte del Barça durant la pròxima dècada.

Lamini Yamal i Nico Williams celebren un gol a l'Eurocopa amb Espanya / Foto: EFE
Lamini Yamal i Nico Williams celebren un gol a l'Eurocopa amb Espanya / Foto: EFE

De fet, el seu fitxatge podria produir-se també si Raphinha s'acaba quedant. En una entrevista concedida dilluns passat a Catalunya Ràdio, Joan Laporta ha assegurat que el Barça és en disposició de pagar els 58 milions d'euros de clàusula de Nico Williams, amb la qual cosa l'última paraula seria del jugador. Encara queden llargues setmanes de negociació en ambdós sentits, però la idea del club barceloní cada vegada està més clara.